13/09/2023 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+’lar Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 4. Olağan Büyük Konferansı sonuç bildirgesinde ismiyle anılmadı, nefret dilinin cinsiyet kimliklerine ve cinsel yönelimlere yönelik ayrımcılığı tetiklediği belirtildi.

“Nefret dili, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ayrımcılığını tetikliyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, 10 – 11 Eylül tarihlerinde Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde (Ankara) iki gün süren 4. Olağan Büyük Konferansı’nı gerçekleştirdi.

Konferansın sonuç bildirgesi parti sitesinde yayımlandı.

Bildirgede LGBTİ+’lar ismiyle anılmadı. Metnin “Kadın Düşmanı Politikalara ve Cinsiyet Ayrımcılığına Karşı Özgürlüğümüz İçin Yürüyoruz” bölümünde nefret dilinin cinsiyet kimlikleri ile cinsel yönelimlere yönelik ayrımcılığı tetiklediğine değinildi:

“Kapitalist patriyarkal sistemin politikaları ile dolaşıma soktuğu nefret dili; kadın kırımı, tacizi, tecavüzü ve cinsiyet kimlikleri ile cinsel yönelimlere yönelik ayrımcılığı tetikliyor. Buna karşın; kadınların gücünü ve iradesini kırmak için uygulanan sömürgeci erkek şiddetini ve özel savaş politikalarını esastan yok etmek için değişimin öncüsü örgütlü kadın mücadelesi olacak, biz olacağız.”


Etiketler: insan hakları, kadın, siyaset
İstihdam