04/09/2014 | Yazar: Kaos GL

Nefret Etme Projesi kapsamında Hukuk Çalıştayı ilk eğitimi Batman, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Mersin barolarından avukatların katılımıyla yapıldı.

Nefret Etme Hukuk Çalıştayı Sığacık’ta yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Nefret Etme Projesi kapsamında Hukuk Çalıştayı ilk eğitimi Batman, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Mersin barolarından avukatların katılımıyla yapıldı.
 
Pembe Hayat ve Kaos GL Derneği’nin birlikte yürüttüğü Nefret Etme Projesi kapsamında Hukuk Çalıştayı ilk eğitimi “Nefret Suçları ve Nefret Söylemi Atölyesi” 27 Ağustos’ta İzmir Sığacık’ta yapıldı. Kaos GL hukuk danışmanlarından Avukat Elif Ceylan Özsoy’un sunumuyla gerçekleşti. Batman, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Mersin barolarından avukatlar katıldı.
 
Kaos GL ve Pembe Hayat’ın ortaklığında Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Programı’nın desteklediği “Nefret Etme” projesi devam ediyor. Nefret suçlarına dikkat çekmek için medya ve farkındalık kitlerinin oluşturulacağı proje ile gazetecilere dönük atölyeler de gerçekleştirilecek.
 
*100 yerel/ulusal medyacı ve 5 önemli medya figürü ile bağlantı kurulacak, gazetecilere yönelik atölyeler düzenlenecek
 
*Nefret suçlarına dikkat çekmek için medya atölyesi organize edilecek.
 
*Ankara, İstanbul, Eskişehir, Adana-Mersin ve İzmir’de 5 şehirde üniversitelerde açık etkinlikler ve akademisyenler ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik seminerler düzenlenecek.
 
*Farkındalık yaratma ve medya kitleri hazırlandı. Medya Kitlerine ulaşmak için pembehayat@pembehayat.org adresine mail atabilirsiniz.
 
*Yerel medyaya dönük 5 atölye gerçekleştirilecek. İstanbul Atölyesi, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) işbirliğinde gerçekleştirildi.
 
*Avukatlara dönük 4 vaka analizi toplantısı daha yapılacak. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam