22/11/2014 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat ve Kaos GL’nin yürüttüğü Nefret Etme projesi Danışma Kurulu toplandı.

Nefret Etme projesi Danışma Kurulu toplantısı yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat ve Kaos GL’nin yürüttüğü Nefret Etme projesi Danışma Kurulu toplandı.
 
Pembe Hayat ve Kaos GL derneklerinin birlikte yürüttüğü Nefret Etme projesinin Danışma Kurulu toplantısı 21 Kasım Cuma günü Ankara Aylak Yaşam’da yapıldı. Kahvaltıda bir araya gelen aktivistler proje kapsamında yapılanları değerlendirdi; yeni döneme ilişkin önerilerini paylaştı.
 
Pembe Hayat’ın bu yıl 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında Ankara’da yaptığı etkinlikler için bir araya gelen çeşitli şehirlerden LGBTİ aktivist ve örgüt temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda; proje kapsamında şimdiye kadar yapılanlar ve sonrasında yapılması planlananlar konuşuldu.
 
Medya, hukuk ve politika alanında çalışmalar
 
Kaos GL Derneği’nden Umut Güner, Nefret Etme Projesi’nin detaylarını aktardı. Proje ile trans kadın ve erkeklerin talepleri noktasında anayasal savunuculuk yapılmasının hedeflendiğini söyleyen Güner, proje kapsamında şimdiye kadar medya, nefret söylemi ve nefret suçu, eğitim, hukuk alanında yapılanları aktardı. Yasa yapıcılara, gazetecilere avukatlara ve insan hakları savunucularına dönük eğitim ve farkındalık çalışmalarının devam edeceğini hatırlattı.
 
Pembe Hayat’tan Bilge Taş ise Kuirfest’in tarihçesini ve yapılanları katılımcılar ile paylaştı. Pembe Hayat’ın her yıl Ankara’da düzenlediği Kuirfest’i yaygınlaştırmayı ve insan hakları kültürünü kültür sanat etkinlikleriyle çoğaltmayı hedeflediklerini belirtti.
 
Toplantının devamında; proje kapsamında farklı şehirlerdeki LGBTİ oluşumları ile ortaklaşa yapılabilecekler konuşuldu.
 
Kaos GL ve Pembe Hayat’ın ortaklığında “Nefret Etme” projesi Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Programı tarafından desteklenmektedir.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam