17/06/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek
LGBTİ+’lar, Kaos GL LGBTİ+ Medya Okulu kapsamında Psikiyatr Ender Cesur ile nefret kampanyalarının yarattığı tahribatla başa çıkma yollarını konuştular.
Kaos GL, internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ+’ları kendi hikayelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği LGBTİ+ Medya Okulu etkinlik dizisinin ilk aşaması Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği Yeni Koronavirüs (COVID-19) tedbiriyle dijital ortamda taşıdı. Medya Okulu online tematik eğitimlerinin ilki Merve Diltemiz ile “Kampanya nasıl örgütlenir: TT öncesi” başlığıyla, ikincisi ise Özgür Mehmet Kütküt “Nasıl TT olunur” sorusundan hareketle gerçekleşmişti.
Online tematik eğitimlerin üçüncüsü haber almak için kullanılan sosyal medya platformlarında karşılaştıkları nefret söylemleri ile başa çıkma yollarını konuşulmak üzere Psikiyatr Ender Cesur ile gerçekleşti.
16 Haziran Salı günü gerçekleşen buluşma, Cesur’un çeşitli hashtaglerle örgütlenen nefret kampanyalarında sıkça kullanılan ayrımcı ifadeleri derlediği sunumuyla başladı. Sunum nefret söylemlerinin, LGBTİ+’ların ruh sağlığını nasıl etkilediği üzerine çalışılan araştırma raporlarının verileriyle devam etti.
Buluşmaya katılan LGBTİ+’lar sunumun ardından karantina döneminde gerçekleşen saldırılardan nasıl etkilendiklerini paylaştılar. Sosyal medya raporlamalarının ardından belirebilen yalnızlık ve umutsuzluk hisleriyle başa çıkmak için dayanışma ve gullümün öneminin altı çizildi.
Kaos GL LGBTİ+ Medya Okulu 2020 programı kapsamında gerçekleşecek etkinlik ve buluşmalar için kaosGL.org’u takip etmeye devam edin.
Etiketler: medya, yaşam, sağlık