02/03/2022 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ düşmanı nefret kampanyalarının hedefindeki Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne “hukuka ve ahlaka aykırılık” gerekçeleriyle fesih davası açıldı.

Nefret medyasının hedef gösterdiği Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne kapatılma davası açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aylardır LGBTİ+ düşmanı nefret kampanyalarının hedefinde olan Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne iki ayrı dava açıldı.

25 Haziran 2021'den bu yana Hükümet medyasının karalama haberlerle hedef gösterdiği dernek, Haziran-Eylül 2021 döneminde çeşitli denetimlerden geçti. Denetimlerin ardından merkez hakkında iki ayrı dava açıldı.

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde “Derneğin amacının gerçekleşmesinin olanaksız hale geldiği” gerekçesi ile derneğin kendiliğinden sona erdiğinin tespit edilmesi talepli bir dava açıldı. Bu davanın ilk duruşması, 14 Nisan 2022 tarihinde görülecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın düzenlediği iddianame ile İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde “hukuka ve ahlaka aykırılık” gerekçeleriyle derneğin feshi davası da açıldı. Bu davanın ilk duruşması da 18 Mayıs 2022 tarihinde görülecek. Söz konusu davada Savcılık’ın faaliyetten alıkonulmaya ilişkin tedbir talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

TTM, sürece ilişkin bir açıklama yaparak hedef gösteren haberlere karşı kamusal bir açıklama yapmamayı, nefret söylemini yeniden üreten bir sarmalın ve şiddet ortamının parçası olmamayı tercih ettiklerini hatırlattı ve ekledi:

“Tarlabaşı Toplum Merkezi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, ayrımcılık ve yoksulluğun son bulduğu bir dünyayı mümkün kılmak için 15 yıldır mücadele ediyor, mücadelesine de devam edecek. Ve biliyoruz ki yeryüzündeki tüm çocuklar ve kadınlar için; hepimiz için böyle bir dünya mümkün!

“Önümüzdeki günlerde çeşitli paydaşlarla görüşerek daha detaylı açıklamalar yapacağız.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam