18/04/2023 | Yazar: Kaos GL

Payitaht Abdülhamid dizisiyle ünlenen Bahadır Yenişehirlioğlu AKP’den aday oldu. Yenişehirlioğlu, nefret mitinginde LGBTİ+’ları hedef almıştı.

Nefret mitinginden AKP adaylığına… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul’daki LGBTİ+ karşıtı mitingde konuşan Bahadır Yenişehirlioğlu, AKP'nin Manisa birinci sıradan adayı oldu. Payitaht Abdülhamid dizisiyle ünlenen Yenişehirlioğlu’nun adaylığını Artı Gerçek’tan Oğulcan Özgenç LGBTİ+ hak savunucularına sordu.

Kaos GL’den Yıldız Tar, “Şimdi nefret mitingleri zamanında piyasaya sürülen oyuncuların, sanatçıların meyvelerini toplama zamanı. Bunun için de Abdülhamid dizisinde oynayan bir ismi aday göstermenin işe yarayacağını düşünüyorlar. Bunlar işe yaramaz. Çünkü bu eğilim elitist bir yaklaşıma işaret ediyor. Bu durum, nefret mitinglerinin tabandan örgütlenmediğini gösteriyor. Bu aday da kendi elitizmi ve tabandan kopukluğuyla muhtemelen meclise girecek ama uzun ömürlü olacağı fikrinde değilim. Çünkü halktan ve halkın önemli bir bölümünü oluşturan LGBTİ+’lardan kopuk bir siyaset yapanlar, daha önceki elitist müdahalelerin kaderini paylaşmaya mahkum” dedi.

ÜniKuir’den Mahmut Şeren ise adaylığı şöyle değerlendirdi:

“Bu adaylık, var olanın ayyuka çıktığı bir durum. AKP nefret mitingleri döneminde bu mitingleri ne yüksek bir perdeden desteklediğini söyledi ne de kınadı. Aslında küçük küçük destekleri oldu. Bazı şehirlerde büyükşehir belediye başkanları bazı şehirlerde milletvekilleri nefret mitinglerine katıldılar. Bir destek olduğu bunlar sebebiyle tabii ki anlıyorduk. Ama nefretin sesini meclise taşıyacak bir adayı göstermeleri, daha ileri bir adım.”

Haberin tamamına ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, nefret suçları, siyaset
İstihdam