29/11/2023 | Yazar: Seçin Tuncel

LGBTİ+ dernekleri, Çankaya Belediyesi’nin 2019 – 2023 Yerel Eşitlik Eylem Planı İlerleme Raporu sunumunu izledi.

“Nefret söylemi, LGBTİ+’ların yerel yönetimlerle bağının azalmasına sebep oluyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesi, 2019 – 2023 Yerel Eşitlik Eylem Planı İlerleme Raporu toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden Şaziye Dağlı’nın sunduğu rapor toplantısı Kadın Koalisyonu’ndan İlknur Üstün’ün moderatörlüğünde yürütüldü.

Kaos GL, Pembe Hayat, Kırmızı Şemsiye, ÜniKuir ve GALADER’den temsilcilerin izlediği sunumda belediyenin toplumsal cinsiyet kapasite geliştirme faaliyetleri ve eğitimleri, kadın istihdamı çalışmaları (GİKA), yaşlı ve engellilere yönelik hizmetleri, sivil toplum ile birlikte katılım ve görünürlük çalışmaları, kent hizmetleri ve çevre çalışmaları üzerine ilerlemeler paylaşıldı.

Dış İlişkiler ve Afet İşleri başta olmak üzere belediyenin diğer müdürlüklerinden yöneticiler soru cevap kısmında sivil toplum örgütlerinin sorularını yanıtladı.

GALADER temsilcisi Nedime Erdoğan, afetlerden bazı toplulukların daha fazla zarara gördüğünü Lubunya Afet Dayanışması üzerinden paylaşarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin her konuda öncelik kazanmasının belediyelerin önceliği olması gerektiğini vurguladı. Erdoğan ayrıca COVID-19 pandemisi sonrası, artan nefret söyleminin iktidarın nefret söylemiyle birlikte LGBTİ+’ların yerel yönetimlerle bağının azalmasına sebep olduğuna dikkat çekti.


Etiketler: kadın, kent hakkı
İstihdam