18/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Yaşamak İstiyoruz İnisiyastifi ve kadın örgütleri Orlando katliamının üçüncü yılında LGBTİ+’ların karşılaştığı nefret saldırılarına dikkat çeken bir basın toplantısı düzenledi.

“Nefret söylemleri, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmektir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Orlando katliamının üçüncü yılında, Halkların Demokratik Partisi Kadın Meclisleri, Halkların Demokratik Kongresi Kadın Meclisleri, Yeni Demokrat Kadın, Sosyalist Kadın Meclisleri, Özgür Genç Kadın, Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi ve Kadınların Kurtuluşu İstanbul, Kadıköy’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

49 kişinin hayatını kaybettiği Orlando katliamına dair 13 Haziran'da yapılan toplantıda Türkiye'de LGBTİ+'lara dönük nefret suçlarına da dikkat çekildi: “Nefret söylemleri, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmektir. LGBTİ+'lara yapılan olası bir saldırının sorumluları bu hedef gösteren homofobik dili kullananlar ve onlara çanak tutan iktidar ve iktidarın yayın organlarıdır.”

“Nefretinizle barışmıyoruz”

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Bugün, 4 yıl önce IŞİD’ in Orlando'da gerçekleştirdiği katliamda yitirdiğimiz LGBTİ+'ları anmak ve nefrete karşı bir arada olduğumuzu göstermek için buradayız. Katil IŞİD'in yaptığı katliamda tam 49 kişi hayatını kaybetti. ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde, LGBTİ+'ların gittiği Pulse Clup isimli gey barda eğlenen 49 kişi IŞİD tarafından katledildi. İktidara ve dolayısıyla IŞİD barbar zihniyetine yakın olan birtakım sözde gazeteler ve medya kuruluşları yaptıkları sözde haberlerle, katledilenleri lanetleyerek ölümlerini sıradan bir ölüm şeklinde göstermeye çalışmışlardır.

“Bizler biliyoruz ki: Katliamın üzerinden geçen tam 4 yıl boyunca LGBTİ+ fobi, katlanarak artarak LGBTİ+'ların yaşantılarını zindana çevirmiştir. Faşist-ataerkil devlet anlayışı; Kürtlere, Alevilere, farklı inanç ve mezheplere, Ermenilere, farklı kültürlere, kadınlara, işçi sınıfına saldırdığı gibi LGBTİ+'lara da tüm nefretiyle, baskı ve zor aygıtlarıyla saldırmaktadır.

“12 Haziran 2016 Orlando katliamının altında yatan zihniyet, bugün AKP - MHP faşist bloğunun söylemleri ve politikalarıyla devam etmektedir. Verilen fetvalarla, eşcinselliği sözde lanetleyerek, bizlere ‘ahlâksız’ deyip ötekileştirerek topluma nefret tohumları saçılmaktadır. Toplumda var olan nefret, körüklenmek istenmektedir. Bizleri hedef göstererek olası bir Orlando benzeri herhangi bir saldırı veya katliama meydan verilmektedir. Bu hedef göstermeler, bir nefret suçudur. Türkiye'de LGBTİ+'lara dönük nefret suçları işlenmektedir. Nefret söylemleri, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmektir. LGBTİ+'lara yapılan olası bir saldırının sorumluları bu hedef gösteren homofobik dili kullananlar ve onlara çanak tutan iktidar ve iktidarın yayın organlarıdır.

“Yıllar boyu yok edilmeye, yok sayılmaya ötekileştirilmeye çalışılan LGBTİ+' lara yönelik her türlü nefret saldırıları, günümüzde de halen devam etmekte ve nefrete karşı gerekli politikalar ve önlemler alınmamakta. 4 yıl önce gerçekleşen katliamdan bu yana nefrete, nefret suçlarına, LGBTİ+ fobiye karşı gerekli politikalar geliştirilmemiş, katledilen LGBTİ+ fobik saldırılara karşı gerekli önlemler alınmamıştır. En yakın dönemde açıklanan nefret hutbesiyle nefreti besleyen, körükleyen bir ortam oluşmuş ve ardından hem LGBTİ+'lara hem de çeşitli toplumsal ve inanç kesimlerine nefret saldırılarının gerçekleştiği haberlerini görmüş olduk. Nefretinizle barışmıyoruz, var oluşumuzdan aldığımız güçle nefrete karşı mücadeleyi büyütüyoruz.

“Her defasında LGBTİ+'lara olduğu kadar, LGBTİ+'ların yanında bulunup eşitlik isteyen kişi ve kurumlara karşı ciddi bir karalama kampanyaları yürütülmektedir. Bizler; ataerkiye, patriarkaya, dayatılan ikili cinsiyet sistemine, faşizme, toplumun çeşitli kesimlerine yönelik iktidarın nefret söylemleri ve hedef göstermelerine karşı daima yan yana olacağız. Bu saldırılara karşı cevabımız nettir. Bizler, diyoruz ki : "Evet, bir aradayız. Toplumun tüm ezilenleri, tüm halkları, tüm inançları olarak bir aradayız. Aramızda nefrete yer yok !

“Nefrete İnat Buradayız !

“Geceleri De, Sokakları Da, Meydanları Da Terk Etmiyoruz !

“Yaşasın Haklı Mücadelemiz !

 

 


Etiketler: insan hakları
nefret