17/12/2010 | Yazar: Kaos GL

Nefret Suçları Karşıtı Buluşma etkinlikleri, Sosyal Deği

Nefret Suçları Karşıtı Buluşma etkinlikleri, Sosyal Değişim Derneği, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe! girişimi, çok sayıda sivil toplum kuruluşu, hukukçu, aydın ve sanatçının da katılımıyla bugün başlıyor.
 
İstanbul’da saat 10.00’da, Taxim Hill Otel’de başlayacak olan etkinliklerin ilk gününde, nefret suçlarının kavramsal çerçevesi ve hukuki boyutu tartışılacak. İlk oturumda, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcisi Taşkın Tankut Soykan, nefret suçlarına ulusal ve uluslararası yaklaşımlar çerçevesinde Avrupa’dan örnekleri ele alacak. İkinci oturumda, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Asuman Aytekin İnceoğlu ise nefret suçlarının tanımı ve ayırt edici özelliklerini aktaracak. İstanbul Üniversitesi’nden Araş. Gör. Ulaş Karan’ın nefret suçları konusunda Türkiye’deki mevzuatı inceleyeceği oturumun ardından, Türkiye’de nasıl bir nefret suçları mevzuatı gerektiğine ilişkin ayrıntılar tartışılacak.
 
Aynı günün akşamı ise nefret suçlarına karşı sanatçıların da katılımıyla bir parti ve konser düzenleniyor. Gecede sahne alacak olan gruplar ve sanatçılar arasında, Aylin Aslım, Cem Yıldız, Kreş, Malt, Özge Fışkın, Taner Öngür & Serap Yağız, Yasemin Göksu gibi isimler de var. Partiye giriş ücretsiz olacak.
 
18 Aralık, Cumartesi günü devam edecek olan etkinliklerde ise, nefret suçlarına karşı mücadele eden çeşitli sivil toplum kuruluşları bir forumda bir araya gelecek. Forumda, oluşturulması planlanan nefret suçları karşıtı platformun kuruluşu ve işleyişi ele alınacak, nefret suçları yasası çıkarılması doğrultusunda düzenlenecek kampanyanın ayrıntıları tartışılacak.
 
Toplantılar ve program hakkında geniş bilgi www.sosyaldegisim.org veya www.durde.org sitelerinden edinebilir.
 
Toplantı yeri:
Taxim Hill Oteli
Sıraselviler Caddesi, No: 5, Taksim – İstanbul
 
Konser yeri:
Romeo Juliet
Refik Saydam Cd., Evliya Çelebi Mh.
No: 15a - 17a, Beyoğlu – İstanbul
 
Etkinlik İletişim Bilgileri:
Sosyal Değişim Derneği
İstiklâl Caddesi, Bekâr Sokak, No: 16/3, 34435 Beyoğlu – İstanbul
Tel: +90-212-292 34 39 15
Faks: +90-212-292 45 50
E-posta: bilgi@sosyaldegisim.org
Web: www.sosyaldegisim.org
Facebook: www.facebook.com/SosyalDegisim
Twitter: twitter.com/sosyaldegisim
www.durde.org
www.nefretme.org


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam