21/03/2012 | Yazar: Kaos GL

Nefret Suçları Platformu temsilcileri, ‘Nefret Suçları Yasa Kampanyası çerçevesinde Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Nefret Suçları Platformu Meclis Başkanı İle Görüştü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Nefret Suçları Platformu temsilcileri, ‘Nefret Suçları Yasa Kampanyası çerçevesinde Platformdan Cengiz Alğan, Protestan Kiliseler Derneği’nden Soner Tufan, Pembe Hayat Derneği’nden Buse Kılıçkaya ve Kaos GL Derneği avukatı Hayriye Kara Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret etti. 
 
Platformdan Cengiz Alğan, 60’a yakın Sivil Toplum Örgütünün platform üyesi olduğunu ve bu yasa kampanyası için bir araya geldiğini belirtti. Ardından nefret suçlarını ne olduğu ve platformun amacı hakkında bilgi veren Alğan, nefret suçlarına ilişkin bu kadar geniş bir katılımlı bir platformun ilk defa oluşturulduğunu ifade etti.
 
Meclis Başkanı Cemil Çiçek ise, Hukuk Fakültelerinin ceza kürsülerinde nefret suçları konusunun ayrı bir başlık altında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ardından “Sadece yasal düzenlemenin yapılması yeterli değil, bu konuda farkındalık oluşturmak gerekiyor, televizyon programlarıyla iletişime geçebilirsiniz. Nefret suçlarına ilişkin belirli bir birikim yapılması gerek. Bildiğim kadarıyla bu konu dünyada da yeni bir konu, suçun tanımı iyi yapılmalı yoksa ciddi hak ihlallerine yol açabilir.” dedi. Ayrıca Ayrımcılık Yasağı ve Eşitlik Kanun Tasarısı’nın Meclisin gündeminde olduğunu, takip edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Pembe Hayat Derneği’nden Buse Kılıçkaya; “Bu ülkede travesti olmak suç değil. Ancak polis bizi gördüğü yerde, Kabahatler Kanunu’na dayanarak, halkı rahatsız ettiğimiz gerekçesiyle 140-TL ceza yazıyor. Suçumuz ne diye sorduğumuzda ise, polis suçunuz travesti olmak diyor.” şeklinde translara yapılan ayrımcılığın altını çizdi. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam