09/02/2012 | Yazar: Kaos GL

Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu, Ankara’da siyasi parti ve komisyon görüşmeleri dahilinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştü.

Nefret Suçları Yasa Platformu’ndan Kılıçdaroğlu’na Ziyaret Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu, Ankara’da siyasi parti ve komisyon görüşmeleri dahilinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştü.
 
Nefret suçlarına karşı farkındalığı artırmayı ve yasal mevzuat getirmeyi hedefleyen platform, geçtiğimiz günlerde bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulmuştu. "Sen de başkasın nefretme" sloganıyla yola çıkan platform, 60’dan fazla sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesinden oluşuyor.
 
Platform temsilcileri; Platform Koordinatörü Murat Köylü, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Sosyal Değişim Derneği’nden Levent Şensever, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nden Kemal Ördek, İnsan Hakları Gündemi Derneği’nden Salih Efe, Uçan Süpürge Derneği’nden Selen Doğan ve Kaos GL Derneği’nden Hayriye Kara, iki gün boyunca TBMM koridorlarında kampanyanın içeriği hakkında bilgilendirme yaparak, destek çağrısında bulundular.
 
Ankara görüşmelerinde platformun ziyaret ettiği ilk siyasi parti lideri olan Kemal Kılıçdaroğlu, heyetten, son dönemde işlenen cinayetler ve nefret suçları hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, platform temsilcilerine bir önceki gün görüştüğü Anayasa Uzlaşma Komisyonu’yla yapılan görüşmelerinin nasıl geçtiğini sordu.
 
Platform temsilcileriyle bir saate yakın görüşen Kılıçdaroğlu, nefret suçunun anayasada mutlaka ifade edilmesi gerektiğini, yine de anayasada belirtilmekle kalmayıp özel olarak nefret suçu yasasının çıkartılması gerektiğini söyledi. Türkiye’de nefret suçunun önemli bir sorun olduğunu ve partisinin kampanyaya her türlü desteği vereceğini belirtti.
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam