07/03/2009 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi 105. Sayısında hayatlarımızı kuşatan ‘Nefret’e umutla bakmaya çalışıyor.

Kaos GL Dergisi 105. Sayısında hayatlarımızı kuşatan ‘Nefret’e umutla bakmaya çalışıyor.

Nefret dosyasında sorular ardı ardına geliyor: Nefret Suçları Kimin Sorunu? Melek Göregenli’nin sorusu. Esen Ezgi, ‘Duygular Ne Yapar?’, Serap Akçura ‘Neden?’, Salih Canova ise ‘Herşey Yerli Yerinde mi?’ diye soruyor.
 
                Deniz Türkali ile Çağlar Yerlikaya’nın yaptığı söyleşide ‘Kırların Kötü Çocukları’ üzerine konuştuk. Feminizmden, eşcinsel harekete, televizyon dizilerinden, Türk Sinemasında eşcinselliğe sözleriyle Deniz Türkali, Kaos GL okurları ile buluştu.
 
                ‘Sürüne Sürüne Erkek Olmakve ‘Maskeler, Süvariler ve Gacılar’ kitaplarının yazarı Sosyolog Pınar Selek’le kaçmak ve unutmaya çalışmak yerine, gözlerini açıp bakabilmek ve acı çekmek üzerine Yasemin Öz söyleşi yaptı.
 
                Dj İpek; Türkiyeli, Alamancı, müzisyen bir lezbiyenin hayat hikayesi... Eğlenerek Politika yapmak üzerine Aykan Safoğlu Dj İpek ilegörüştü.
 
                Nefret dosyamızda, Deniz Deniz, Engin Temel Cinayetinin izlerini ve cinayete seyirci kalanlar üst başlığı ile ‘Engin Temel’i Yazamamak’ı kaleme aldı,. Hande Öğüt ise, ‘Ressentiment’ yazısıyla nefretin hissizleştirilmesi üzerine dergimize içini döktü. Yeliz Kızılaslan, ‘Zehirli Elma Ağacı’nın Kızıl Nefreti’nde, nefretin ‘sınırötesi’  halleri üzerine yazdı.
 
                Yusuf Eradam, Go West filminden yola çıkarak homofobinin batıdaki seyri üzerine bizleri tartışmaya davet ederken, Çağlar Yerlikaya, Milk filmi ile günümüzün LGBT hareketini tartışmaya açıyor. Bawer Çakır, nefretin etkileri ve yalnızlaştırmasına karşı kişisel deneyimlerini bizimle paylaşırken, Sürmelican ‘sen sus, gözlerin konuşsun’ diyor. Sema Semih ve Gizem Aksu da ‘Güldünya Sahnesinde Trans Kimlik’ başlıklı yazıyla, toplumsal cinsiyetin nefreti üzerine bizi düşünmeye çağırıyor.
                Süreğen Bölümlerimiz

Çalışma hayatı sayfamızın bu ayki konuğu, İstanbul’dan lezbiyen bir öğretmen. Canım Ailem Bölümünde ise, Buse Kılıçkaya’nın ailesi ile bizimle beraber. Kült Filmler’de Aykan Safoğlu ‘Das Andere Istanbul’u inceliyor, Bozuk Plak ile Bawer Çakır ve Kütüphane ile Salih Canova sizin için seçtikleri albüm ve kitaplarla yine çok renkliler.
 
                Bu sayımızda; Hakan Aydoğan Ütopya isimli portfolyo ile orta sayfada yer alıyor. Coşkun Aşar ‘Bedenler Ödünç’ isimli fotoğraf çalışmalarından Kaos GL okurları için seçtiği karelerle bizimle beraber. Galata Fotoğrafçılarının ‘Nefret’ dosyamız için özel olarak hazırladığı fotoğraflar Kaos GL okurları ile buluştu.
 
Bu sayımızda; Henrich Böll Derneğinin katkılarıyla yürüttüğümüz programının çıktısı olan ‘Türkiye’de Eşcinsel Olmak’ kitabını okuyucularımıza hediye ediyoruz.
 
                Kaos GL Dergisi bildiğiniz gibi, dağıtım ağından çekildi. Ankara, Edirne,  İstanbul, İzmir, Eskişehir, Adana, Diyarbakır, Antakya, Trabzon, Samsun, Balıkesir, Ayvalık, Manisa, Denizli’de dergimizi satın alabilirsiniz.

Eğer siz de ilinizde dergi satılmasını isterseniz doğrudan dergi@kaosgl.org adresine mail atarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.  İyi okumalar...


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam