15/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi ile Kocaeli Kadın Platformu, İzmir’de polis memuru tarafından silahla öldürülen Hande Buse Şeker için basın açıklaması düzenledi.

Nefrete son verin! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi ile Kocaeli Kadın Platformu, İzmir’de polis memuru tarafından silahla öldürülen Hande Buse Şeker için basın açıklaması düzenledi.

Kocaeli Kadın Platformu ve Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi, İzmir’de 9 Ocak 2019 günü polis memuru tarafından silahla öldürülen Hande Buse Şeker için basın açıklaması düzenledi. Kocaeli Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen açıklamayı Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi üyesi Özcan Dündar okudu.

Dündar “İzmir Alsancak’ta yaşayan trans kadın Hande Buse Şeker 9 Ocak 2019 günü kendi evinde, polis memuru olan bir kişi tarafından vurularak öldürüldü. Hande’nin arkadaşı başka trans kadın da aynı fail tarafından yaralandı. Antalya’da bir trans kadın daha 2019’un ilk haftalarında bekçi tarafından nefret saldırısına uğradı. Hande için; ‘Ama seks işçisiydi’, ‘Ama erkekliğine dokunmuştu’, ‘Ama trans kadındı’ denilerek toplumsal nefreti meşrulaştıran bir dille medyaya yansıtıldı” dedi.

Nefrete son verin!

Ayrımcılığın ve nefretin arttığına dikkat çeken açıklamada şunlar söylendi: “Bizler; nefreti meşrulaştıranları, uygulayanları ve bizleri bir kurban gibi görenleri tanıyoruz. Arkadaşlarımız ikiyüzlü bir nefretin kurbanı olarak artık aramızda değiller. Failler aramızda yaşamaya devam ediyorlar. Ayrımcılığın ve nefretin giderek arttığı 2019 Türkiye’sinde bizler asla susmayacağız.”

“Trans kadın cinayetleri kimsesiz, unutulması sağlanan cinayetler olmayacak. Tüm kamuoyuna çağrımızdır. Bu nefrete son verin. Bizler yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Sistemlerin LGBTİ+’ları yaşam dışında bıraktığı bir dünya hiçbir adalet ve ahlak çerçevesine sığmaz. Hande Buse Şeker ve tüm öldürülen kadınların failleri hep aynıdır. Kadınları baskılayan, sömüren, yok sayan, öldüren ve buna destek veren her sistemle mücadeleye hazırız. Faillerin arkasını sıvazlayan, suçlarında hafifletici unsurlar arayan tüm kişi ve kurumlar bu suça ortaktır.”

Kimliğimiz, bedenimiz, yaşam tarzımız; bizimdir. Hiç kimsenin bedenimize, yaşamımıza dokunmasına izin vermeyeceğiz. Hande yalnız, kimsesiz değildir. Bizler Kocaeli’den davanın takipçisi olacağımızı duyuruyoruz. Baskılar bizi yıldıramayacak. 2019’un ilk haftalarında böyle bir durum ile burada olmak bizleri derinden üzüyor. Umarız bu sondur. Umarız toplumsal barış bir an önce hayat bulur. Ve tekrar ve hep söylediğimiz gibi; ‘Nefrete inat, yaşasın hayat!’”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam