12/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ve Pembe Hayat Derneklerinin birlikte yürüttüğü Nefret Etme Projesi kapsamında Hacettepe Üniversitesinde geçtiğimiz hafta üç etkinlik gerçekleşti.

Nefrete ve Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Hacettepe’deydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL ve Pembe Hayat Derneklerinin birlikte yürüttüğü Nefret Etme Projesi kapsamında Hacettepe Üniversitesinde geçtiğimiz hafta üç etkinlik gerçekleşti.
 
Pazartesi günü Gülsüm Depeli’nin Kültürler Arası Etkileşim dersine Kaos GL Derneği’nden Umut Güner konuk oldu. Mütercim Tercümanlık bölümündeki dersi 50’den fazla öğrenci izledi. Eşcinsel ve trans varoluşun kurulumu ve toplumdan topluma ve aynı toplum içinde zaman içinde değişimi üzerinden tartışma yapıldı.
 
Çarşamba günü İletişim Fakültesi’nde Simten Çoşar’ın Medyanın Kamusu/Kamuları? – Karşı Kamular dersine Kaos GL Derneği Danışma Kurulu Üyesi İdil Engindeniz katıldı. LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) hareketi, medya ve kamu ilişkisi üzerine bir sunum yapıldı.
 
Perşembe günü ise İletişim Fakültesinde Simten Çoşar’ın Medya ve Toplumsal Hareketler dersine Kaos GL Derneği’nden Ali Erol ve Ezgi Koçak katıldı. LGBT hareketi ve LGBT’lerin medyada temsili ele alındı. Ayrıca toplumsal hareketlerin birbirleriyle olan ilişkilenme biçimleri üzerinden bir tartışma yürütüldü. 
 
*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmiştir.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam