09/04/2012 | Yazar: Kaos GL

Express Dergisi, "Fetih 2012" başlığı ve "Siyasal İslam’ın Neoliberalizasyonu: Neo İslam" dosya konusuyla Nisan Özel Sayısı çıkardı.

Neo İslam Seyrüseferinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Express Dergisi "Fetih 2012" başlığıyla Nisan Özel Sayısı çıkardı.
 
"Siyasal İslam’ın Neoliberalizasyonu: Neo İslam"dosya konusuyla çıkan özel sayıda, pek çok farklı konu işlenmiş.
Dosyanın giriş yazısında şöyle deniyor:
"Konu bir umman, mecburen ölçeği daraltıyoruz, seyrüseferi kısa tutuyoruz. Önce Latin Amerika’ya, çığ gibi büyüyen ve Gülen cemaatini andıran Pentekostal kiliselere uğruyoruz, ardından Afrika’yı geçip Nijerya’daki ’dindar nesil manzaraları’na bakıyoruz. Sonraki istasyon Ortadoğu; Lübnan’da Hizbullah vakası... Oradan ’acı vatan’a uzanıp İslâmî hareketlerin ve Millî Görüş’ün Almanya serüvenine göz atıyoruz,sonra memlekete dönüp İslâmî çevrelerin önde gelen isimlerine mikrofon tutuyoruz. Ardından neo-İslâm’ın yumuşak karnını (Kürt sorunu), omurgasını (yeni orta sınıf) ve halet-i ruhiyesini konu alıyoruz..."
 
Dosyadaki yazılar şöyle:
Martıjn Oosterbaan’la Pentekostal Kiliselerin Küresel Yayılışı Üzerine, Nijerya’da Pentekostal Kilise Kampları Ve Akla Durgunluk Veren Ayinler, Siyasal İslâm’ın Sembol Hareketlerinden Hizbullah’ın Dönüşümü, Almanya’da İslâmî Hareketler Ve Millî Görüş, Cevat Özkaya’yla İslâmcıların İktidarla İmtihanı.
 
Refah’tan Akp’ye İslâmî Kadın Hareketinin Öncülerinden Sibel Eraslan, Eski Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen: İstismar Pozisyonuna Yerleşmek, Betonarme Demokrasi Kalıbında Kürtler, Neo-İslâmcılık Sergüzeşti: Niyet Neyse Akıbet De O Oldu, Saffet Murat Tura’yla Yeni İslâmcılığın  Madde Ve Mânâ Âlemi, "Fetih 1453": Babalar, Oğullar Ve Türkler.
 
Diğer yazılar ise şöyle:
Kıbrıs Aynasında "Fetih 2012", Orta Sınıfın Sosyo-Mekânsal Yeniden İnşası, Denizli, Gaziantep Ve Kayseri’de Orta Sınıflaşma, Akp’nin Ustalık Dönemi Hedefi: Taksim Projesi Ve Beyoğlu. (bianet)

Etiketler: kültür sanat
İstihdam