25/01/2010 | Yazar: Kaos GL

Beş aydan kısa bir süre içinde eğer kabul edilirse Nepal'in yeni anayasası eşcinsel evliliklere izin verecek.

Nepal Eşcinsellere Everest'te Kucak Açacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Beş aydan kısa bir süre içinde eğer kabul edilirse Nepal'in yeni anayasası eşcinsel evliliklere izin verecek. Böylece Nepal Asya'nın gey ve lezbiyenlerin haklarını koruyan ilk ülkesi olacak...


Nepal, Asya'da lezbiyen, gey, biseksüel ve transeksüellerin limanı olma yolunda adımlar atıyor. Ülke eşcinseller için Everest'te evlenme turları düzenliyor. Şubat'ta da eşcinsellere yönelik sempozyumlar düzenlemeyi planlıyor.

Asya'nın eşcinselliğini açıkça yaşayan tek parlamento üyesinin başkanlığını yaptığı Nepal'in eşcinsel komünitesi ülkenin turizmini eşcinsellerle canlandırmayı planlıyor.

Eğer Mayıs ayında yeni anayasa eşcinsellerin evliliğini yasal olarak tanırsa "Pembe Dağ" lüks balayı ve evlilik paket programları hazırlamaya başlayacak.

Komünist bir yasa koyucu ve ülkenin eşcinsel hakları savunucusu olan Sunil Babu Pant bir turizm şirketi kurarak gey turistleri ülkeye çekmeye çalışıyor. Şirket ayrıca fil üstünde kortej, Everest'te törenler ve uzak yerleşim bölgelerinde düğün şansı da sunuyor.

Pant, "Eğer Nepal dünyanın gey turizminin yüzde 10'unu bile çekebilirse ekonomisinde ciddi bir canlanma olur" dedi. Hükümet turist sayısını gelecek yıl 400 binden bir milyona çıkarmayı planlıyor.


Etiketler: insan hakları, aile
nefret