05/08/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Netflix, büyük ilgi gören vampir lezbiyen draması First Kill’i iptal etti. Dizinin ikinci sezonu çekilmeyecek.

Netflix, First Kill’i iptal etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Victoria Schwab tarafından Schwab’ın aynı isimli öyküsünden yaratılan ve 10 Haziran’da Netflix’te yayınlanan vampir lezbiyen draması First Kill iptal edildi. Netflix 3 Ağustos’ta dizinin devam sezonunun çekilmeyeceğini duyurdu.

İzleyenlerince queerleri şeytanlaştıran ve hikayelerine yer vermeyen vampir kurgularına bir cevap niteliği gören dizi heteroseksüel vampir dönemine göz kırpan sözlere sahip bir giriş şarkısıyla başlıyordu: “Tüm arkadaşların bizi öldürmeye çalışırdı sadece kıskandıkları için / bizim aşkımız Edward ve Bella’nınkinden daha derin”.

Dizi bir vampir ailesinin ve bir vampir avcısı ailesinin varisleri olan Juliette (Sarah Catherine Hook) ve Calliope’nin (Imani Lewis) hikayesine odaklanıyordu. Karakterler ilk cinayetlerini yapmaya teşvik edilirken kendilerini birbirlerine aşık bulmuşlardı.

İptal gerekçesi olarak izlenme oranlarını gösteren Netflix’in verilerine göre First Kill, yayınlandıktan üç gün sonra 97 milyonun üzerinde izlenme saati elde ederek İngilizce dilinde yayınlanan diziler arasında ilk ona girmişti. Öte yandan yine Netflix dizisi olan Heartstopper’ın 53 milyon saat izlenme elde etmesine rağmen ikinci ve üçüncü sezonu için imzalar atıldı. First Kill hayranları, böyle bir örnek varken dizinin iptali için öne sürülen gerekçeye sosyal medyada tepki veriyor. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam