27/06/2018 | Yazar: Kaos GL

Onur Haftası’na özel Netflix’in LGBTİ+ içeriklerinden derleme…

Netflix’te Onur Haftası kutlamaları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Onur Haftası’na özel Netflix’in LGBTİ+ içeriklerinden derleme…

26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası tam gaz devam ederken Netflix Türkiye de hafta için LGBTİ+ içeriklerinden bazılarını derledi.

Derlemede eğlenceli dizilerden çarpıcı belgesellere ve dokunaklı filmlere kadar her ruh haline uygun farklı seçenekler mevcut.

İşte Netflix’in Onur Haftası kutlaması!

Eğlenceli

Alex Strangelove. Lise son sınıf öğrencisi Alex Truelove kız arkadaşı Claire ile planlar yaparken, karşısına Elliot çıkar!

You Me Her. Jack ve Emma, seks hayatlarına heyecan katmak için bir “eskort” ile anlaşıyor. Ancak olaylar beklendiğinden biraz farklı gelişiyor…

QUEER EYE more than a makeover. ‘Muhteşem Beşli’, heteroseksüelleri ‘baştan yaratarak’ klişeleri yerle bir ediyor, ezberleri bozuyor.

Ru Paul’s Drag Race. Sunuculuğunu ünlü drag kraliçesi Ru Paul'un yaptığı yarışma, America's Next Top Model şovunu andırmakla beraber, fevkaladenin fevkinde.

Düşündürücü

Rusya’ya Sevgilerle. LGBTİ sporcuları ve eylemcileri Rusya'nın gey karşıtı yasalarına karşı çıkarken 2014 Kış Olimpiyatları öncesinde yaşanan medya çılgınlığı anlatılıyor.

Laerte-se. Brezilya'nın en parlak karikatüristlerinden Laerte Coutinho, 60 yaşından sonra dünyanın karşısına kendisi olarak çıkmayı seçti.

Marsha P. Johnson’ın Ölümü ve Yaşamı. Translara yönelik şiddetle mücadele eden aktivist Victoria Cruz, arkadaşı Marsha P. Johnson'ın 1992'deki şüpheli ölümünü araştırıyor.

Paris is Burning. 1980'lerin son yarısında çekilen belgesel New York'un Afro-Amerikan, atin, gey ve transseksüel dünyasına içeriden bir bakış. Sundance ve Berlinale’den ödüllü.

Duygusal

Danimarkalı Kız. Tom Hooper’ın, Danimarkalı sanatçılar Lili Elbe ve Gerda Wegener’in hayatlarından esinlendiği film, bilinen ilk cinsiyet geçiş ameliyatını perdeye taşıyor.

Beach Rats. Kendi cinselliğine dair sorularla boğuşan 19 yaşındaki genç; maço arkadaşları, ailesi ve internette tanıştığı kendinden büyük erkekler arasında sıkışıp kalır.

O İnsanlar. Manhattanlı genç bir ressam yıllar boyu açılamadığı gizli aşkına olan hisleri tam anlamıyla bitmemişken, kendinden büyük bir adama aşık olunca hayatı karışır

Holding the Man. 1970’lerin Avustralyası. İki genç birbirine aşık olur. 15 yıl süren ilişkileri boyunca birçok engelin üstesinden gelmişlerdir ama karşılarına yeni bir sorun çıkar.

Bonus: Sense8. Lana ve Lily Wachowski’nin elinden çıkan bu dizi şimdidem kültleşti!

Editör bonusu: Eastsiders. Birlikte olduğu Thom'un kendisini aldattığını öğrenen Cal, bu komik ve kötü zamanı atlatmak için arkadaşlarından yardım ister.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam