15/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Feminist sanatçılar, Nevin Yıldırım’ı çizdikleri çarşafları sokaklara astı.

Nevin için ‘çarşaf çarşaf’ gerçekler! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Feminist sanatçılar, Nevin Yıldırım’ı çizdikleri çarşafları sokaklara astı. Kadınlar, 16 Nisan günü “çarşaflarıyla” Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelecek.
 
Feminist sanatçılar Nevin Yıldırım’ın serbest bırakılması için kampanya başlattı. Kendisine tecavüz eden erkeği öldürdüğü için müebbet hapis cezası alan Yıldırım’la dayanışmak isteyen kadınlar sokaklara astıkları çarşaflarla, “Kadınlara adalet için, yaşadığımız adaletsizlikleri çarşaf çarşaf ortaya döküyoruz!” diyor.
 
Nevin Yıldırım kendisine tecavüz eden erkeği öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yıldırım hakkındaki hüküm Yargıtay sürecinin ardından nihai sonuca bağlanacak.
 
Kadınlar, Yargıtay’ın müebbet hapis kararını bozması talebiyle 16 Nisan Perşembe saat 18.30’da “çarşaflarıyla” Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelecek.
 
Yüzlerce kadın sanatçının imzaladığı çağrı metni şöyle:
 
“Kadınlara adalet için, yaşadığımız adaletsizlikleri çarşaf çarşaf ortaya döküyoruz!
 
“Biz feminist sanatçılar ve sanat alanında çalışan kadınlar, kadınlara yönelik ayrımcı ve adaletsiz uygulamaların durdurulmasını ve acilen adaletin sağlanması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.
 
“Kendisine uzun zamandır tecavüz eden akrabasını öldürdüğü için yargılanan Nevin Yıldırım, Türk Ceza Kanunu’nun en ağır cezalardan biri olan müebbet hapis cezasına çarptırılarak büyük bir adaletsizliğe uğradı. Tehdit, baskı ve şiddetle sürekli tecavüz yaşayan ve bunun sonucunda hamile kalan Nevin Yıldırım, tecavüzden kurtulmak ve kendini korumak için Nurettin Gider’i öldürmek zorunda kaldı. Nevin, tutuklu yargılandığı sırada tecavüzcüden olan hamileliğini sonlandırmak istediği halde doğurmaya zorlandı. Açıkça meşru müdafaada bulunmuş olduğu ve bu yüzden ceza almaması gerektiği halde, bırakın meşru müdafaa kapsamında ele alınmayı, kadınları katleden erkekler için mutlaka uygulanan ceza indirimleri bile Nevin Yıldırım’a uygulanmadı. Kararın temyizi üzerine, davanın görüleceği Yargıtay Ceza Dairesi bu ağır adaletsizliği ortadan kaldırmalı ve Nevin Yıldırım serbest bırakılmalıdır.” 

Etiketler: kadın
İstihdam