12/09/2017 | Yazar: Kaos GL

Kendisine tecavüz eden akrabasını öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım, Yargıtay’daki temyiz duruşmasına tüm kadınları bekliyor.

Nevin Yıldırım temyiz için desteğinizi bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kendisine tecavüz eden akrabasını öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım, Yargıtay’daki temyiz duruşmasına tüm kadınları bekliyor.

Kendisine tecavüz eden akrabası Nurettin Gider’i öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım’ın 14 Eylül Perşembe, saat 10.00’da Yargıtay’da temyiz duruşması görülecek.

Feministler kadınları öldüren, onlara tecavüz eden erkeklere rahatlıkla verilen her türlü indirimin ya da beraatın Nevin Yıldırım’a verilmediğini ve Yıldırım’ın müebbet hapis ile cezalandırıldığını hatırlatıyor. Kararının yeniden ele alınacağı temyiz davasında feministler Nevin Yıldırım’la dayanışmaya çağırıyor.

Nevin Yıldırım’ın temyiz davasına çağıran feministler, “Nevin gibi erkek şiddetinden kurtulma yollarının kapatıldığı, tecavüzcüyü engellemek yerine kadınların suçlandığı, kadının toplumsal cendere içine itilerek, yaşayan bir ölü haline getirildiği  ‘haksız’ süreci görüyoruz. Erkek şiddetine ve erkek adalete karşı Nevin’i yalnız bırakmadık, bırakmayacağız” diyor ve 14 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da Ankara'da bulunan Yargıtay'a çağırıyor. 

Ne olmuştu?

Isparta’nın Yalvaç’a bağlı Koruyaka köyünden yaşayan Nevin Yıldırım, 29 Ağustos 2012 günü kendisine silah zoruyla tecavüz akrabası Nurettin Gider'in başını bir çuvala koyarak, “İşte namusuma uzananın kellesi” diye köy meydanına attı.

Isparta cezaevinde tutuklu bulunan Yıldırım; “tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandı. Davanın 13. Celsesinde, 12 Ocak 2015 günü, savcı Osman Çabuk, ilk iddianamedeki “canavarca hisle” ibaresini çıkartarak, “tasarlayarak kasten adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet” istemiyle mütalaa verdi. Bu mütalaa, “sanık Nevin’in, kendisini topluma ve ailesine karşı tecavüze uğradığına inandırmak gayesi ile 2010 yılından beri rızası ile ilişki yaşadığı ve kendisinden hamile kaldığı Nurettin’i tasarlayarak öldürdüğü kanaati” üzerine kuruldu. 25 Mart 2015 tarihli son duruşma sonucunda, mahkeme Nevin Yıldırım'a müebbet hapis cezası verdi.

Nevin Yıldırım’ın tecavüz sonucu yaşadığı gebeliği sonlandırılmasına izin verilmedi. Yıldırım tutuklandığında 5 aylık hamileydi ve tecavüzden olan bu bebeği doğurmak istemiyordu. Nevin Yıldırım “kürtaj yasal süresi”ni aştığı gerekçesiyle kendi isteği dışında bu bebeği dünyaya getirmek zorunda bırakıldı.


Etiketler: kadın
İstihdam