07/07/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Gazeteci Nevşin Mengü, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın “LGBT’yi siyasi dil üzerinden konuşan yapıya dönüştürmek sorun” sözlerini yorumladı: “LGBTİ Hareketi de velev ki siyasal, velev ki siyasi slogan üretiyorlar velev ki siyasi bir tavır koyuyorlar. Siyaset yasaklandı mı bu ülkede?”

Nevşin Mengü: “Velev ki LGBTİ Hareketi siyasal, siyaset yasaklandı mı bu ülkede?” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde Gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube’taki canlı yayınına katılmıştı. AKP’nin getirmeyi planladığı sosyal medya düzenlemesinin konuşulduğu canlı yayında Ünal, Özdemir’in sorusu üzerine LGBTİ+’lar hakkında da konuşmuştu.

Gazeteci Nevşin Mengü, dün gündemi değerlendirdiği canlı yayınında Ünal’ın “Burada konuştuğumuz şey LGBT üzerinden ya da eşcinsellik tartışmaları üzerinden bir siyasal meydan okumaya ve bir tarafgirliğe meselenin dönüştürülmesi” sözlerini yorumladı:

“Benim aklıma Mahir Ünal’ın açıklamalarından sonra şu geldi: 28 Şubat sürecinde çok kullanılan bir ifade vardı ‘Başörtüsü siyasal bir simgedir, bir kıyafet değildir’ diye. Bakın ne kadar ilginç bir paralellik. O zaman ‘Siyasal bir simgedir, başkaldırıdır’ deniyordu başörtüsü için. Şimdi kaderin cilvesi diyeyim Mahir Ünal, LGBTİ Hareketi için ‘Bu bir siyasal kalkışma, siyaset yapıyorlar bunun üzerinden’ diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o zaman Cumhurbaşkanı değildi ama, çok doğru bir şey söylemişti türbanla ilgili ‘Velev ki siyasal simge’ demişti. Doğru evet, LGBTİ Hareketi de velev ki siyasal, velev ki siyasi slogan üretiyorlar velev ki siyasi bir tavır koyuyorlar. Yani yasak mı bu? Siyasi bir tavır koymak yasak mı, olamaz mı?”

“Gayet tabii beden politikaları, beden siyaseti denen bir şey var. İnsanın her hareketi siyasaldır zaten, insan organize olan bir hayvandır. Biz organize oluruz, bir araya geliriz ve bir şey yaparız. Organize olmak da siyasettir, siyasetin ta kendisidir. Velev ki LGBTİ Hareketi siyasal... Bu yasaklanmasını mı gerektiriyor? Kısıtlanmasını mı gerektiriyor? Bu insanlar üzerinde baskı kurmayı mı gerektiriyor? Siyaset yasaklandı mı bu ülkede?”

Nevşin Mengü’nün yayınını buradan izleyebilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret