24/11/2009 | Yazar: Atilla Demir

Geçtiğimiz Perşembe günü (19 Kasım 2009) bir New York mahkemesi, eşcinsel evliliklerinin yasal olduğu eyaletlerde evlenen eşcinsellerin haklarının ulusal düzeyde olması gere

Geçtiğimiz Perşembe günü (19 Kasım 2009) bir New York mahkemesi, eşcinsel evliliklerinin yasal olduğu eyaletlerde evlenen eşcinsellerin haklarının ulusal düzeyde olması gerektiği yönünde önemli bir karara imza attı.
 
Yasal bir Hıristiyan örgütlenmesi olan Alliance Defense Fund, kararı temyize götürürken, eşcinsel evliliğin ensest veya çok eşlilikten farklı olmadığını ve haklara sahip olmamaları gerektiğini savundu.
 
Temyiz Mahkemesinin itirazı reddetmesine rağmen, bu karar eşcinsel çiftlerin heteroseksüel çiftler ile aynı haklara sahip olmalarını garantilemiyor.
 
Eşcinsel evlilik yasasının yakın bir tarihte senato tarafından oylanması bekleniyor. Mayıs ayında eyalet meclisi tarafından kabul edilen yasa tasarısının eyalet valisi David Peterson’ın imzasından önce senatodan geçmesi için üçte iki çoğunluğun desteğini alması gerekiyor. Vali Peterson eşcinsel evliliğine destek verdiğini birçok kereler belirtmiş bulunmakta.
 
Önemli bir eşcinsel topluluğun yaşadığı New York kentinin, eşcinsel evliliğe onay veren 8 milyondan fazla nüfusa sahip ilk Amerikan kenti olması önem taşıyor.
 

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam