27/06/2011 | Yazar: KAOS GL

New York eyaleti eşcinsel evliliklerin yasallaştığı altıncı eyalet oldu. Mekânlarını eşcinsel evliliklere açmayan dini kurumlar ise ayrımcılıktan yargılanmayacaklar.

New York’ta Eşcinsel Evlilik Yasallaştı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
New York eyaleti eşcinsel evliliklerin yasallaştığı altıncı eyalet oldu. Karar Cumhuriyetçilerin talebiyle, dini grupların eşcinsellere evlilik için tesislerini kullandırmak istemeyen dini grupların ayrımcılıktan yargılanmalarına karşı hukuki koruma sağlıyor. 
New York eyaleti senatosu eşcinsel evliliği onayladı. Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont’dan sonra eşcinsel evliliğin yasallaştığı altıncı eyalet oldu.
 
33 oya 29 oyla alınan karar 30 gün içinde yürürlüğe girecek. Karara göre, evlenmek isteyen eşcinsel çiftlerin New York’ta yaşıyor olması gerekmiyor. Bundan dolayı eyaletin Amerika’daki eşcinsel çiftleri çekeceği tahmin ediliyor.
 
Empire State Pride Agenda’dan Ross Levi, kararın ardından yaptığı açıklamada "Bu aşk, demokrasi ve ailelerimiz için tarihi bir gece" diye konuştu.
 
Amerika’da eşcinsel evlilik ilk olarak Massachusetts’de kabul edilmişti. New York ise, 1969’da Greenvich Village’da yaşanan Stonewall isyanından dolayı LGBTT bireyler için sembolik bir önem taşıyor.
 
Karar, Cumhuriyetçilerin bir çekincesini de içeriyor. Eşcinsellere evlilik hizmeti için tesislerini kullandırmak istemeyen dini grupların ayrımcılıktan yargılanmalarına karşı hukuki koruma sağlıyor.
 
Açıklamanın videosu için tıklayın.

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam