21/03/2023 | Yazar: Kaos GL

CHP Avcılar ilçe delegesi LGBTİ+ aktivisti Niler Albayrak, partisinden istifa ederek TİP’e geçti. Avcılar Belediyesi’nde şoför olarak da çalışan trans kadın Albayrak, TİP’ten milletvekili adayı olmak için başvurdu.

Niler Albayrak da TİP’ten aday adayı oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) LGBTİ+ Hakları Komisyonu’nun davetiyle partiden aday adayı olan trans kadın aktivist Esmeray’ın ardından, Niler Albayrak da TİP’ten aday adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe delegeliği görevinden ve parti üyeliğinden istifa eden Albayrak, TİP üyesi oldu. Albayrak, milletvekili adaylığı için başvurusunu tamamladı.

niler-albayrak-da-tip-ten-aday-adayi-oldu-1

2015 genel seçimlerinde CHP’den aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Albayrak, o dönem KaosGL.org’a şöyle demişti:

“Biliyorum ki bizler bir arada olduğumuz sürece başarılı olabiliriz. Gizlenmek değil, her oluşumda, her platformda olmalıyız, dik durmamız gerekir, LGBTİ’ler, translar kendilerinden utanmasın, özgüvenimizi yeniden kazanmamız gerekiyor. Her yere gururla gitmeliyiz, boynumuzu eğmeden.”

niler-albayrak-da-tip-ten-aday-adayi-oldu-2

Albayrak ayrıca 2020 yılında Avcılar Belediyesi’nde şoför olarak işe başlamış, “Çok mutluyum. Eski bir seks işçisiyim ancak artık seks işçisi olmak istemiyorum diyordum. CHP çatısı altında 5 yıldır mücadele ediyorum, ilklerin kadını oldum. Belki gelecek dönem milletvekili olacağım, geri çekilmek yok… Translara ‘mücadeleden vazgeçmeyin’ demek istiyorum. Mücadele etmeden hiçbir kazanım olmuyor, bunu unutmamak lazım” demişti.


Etiketler: insan hakları, kadın, siyaset
İstihdam