28/06/2018 | Yazar: Kaos GL

Bursa Nilüfer Belediyesi, “Hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir dünya için çalışıyoruz” diyerek Onur Ayı’nı kutladı.

Nilüfer Belediyesi Onur Ayı’nı kutladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bursa Nilüfer Belediyesi, “Hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir dünya için çalışıyoruz” diyerek Onur Ayı’nı kutladı.

Bursa Nilüfer Belediyesi Onur Ayı’nı kutladı. “Hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir dünya için çalışıyoruz” diyerek sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Belediye, gökkuşaklı bir uçurtma ile bu kutlamayı görselleştirdi.

“Daha eşit bir kent için ısrarcıyız”

Kaos GL’nin yeni yazı dizisi “Heteroseksist olmayan bir belediye mümkün”, Türkiye’deki ilk Eşitlik Birimi olan Bursa Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi görüşmesi ile geçtiğimiz ay başlamıştı.

Toplumsal eşitliği ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda yerel yönetimlere de önemli sorumluluklar düştüğü motivasyonuyla 2009 yılında kurulan Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi, yerel karar alma süreçlerine ve mekanizmalarına tüm vatandaşların katılımının sağlanması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yerel yönetim anlayışına yerleştirilmesi yönünde çalışmalarını sürdürüyor; stratejik planında hiçbir ayrım gözetmeden eşit hizmet verme sözü veriyor.

Ayrıca, yapılan çalışmaların kadınların, LGBTİ’lerin hayatlarına doğrudan temas edecek ve kolaylaştıracak çalışmalar olmasına da ayrıca önem veriliyor. Çünkü eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasına yönelik atılan küçük bir adım bile insanların hayatları için önemli olabiliyor.

İlgili haber

“Hiçbir ayrım gözetmeden eşit hizmet”

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam