29/04/2013 | Yazar: Kaos GL

Yarınki dersin konukları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden yazar ve mimar Levent Şentürk ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel Çalışmalar’dan Begüm Başdaş olacak.

Nisan’ın Son Dersi: ‘Kentin Cinsiyetine Queer Müdahaleler’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Queer Çalışmaları’nda Nisan ayının son dersinde “Kentin Cinsiyetine Queer Müdahaleler” konuşulacak.
 
Yarın (30 Nisan Salı) saat 17:00- 20:00 arasında yapılacak dersin konukları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden yazar ve mimar Levent Şentürk ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel Çalışmalar’dan Begüm Başdaş olacak.
 
Levent Şentürk, “Mimarlık ve Queer” başlığı altında gerçekleştireceği tartışmanın odağı şöyle: “Tasarım etkinliğinin öteden beri bir aklileştirme ve fayda üretmeye yönelik olduğu söylenir. Mimarlık etkinliği bu anlamda queer kuramla asla bağdaşmaz bir alan mıdır, yoksa her tasarım mevcudu bozarak dönüştürme potansiyeli nedeniyle queer midir?”
 
İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel Çalışmalar’dan Begüm Başdaş ise “Queer Bedenler, Queer Mekânlar ve Başka Türlü Olasılıklar” başlığı altında katılacak derse. 

Ankara Üniversitesi ATAUM 15 Nolu Ders Salonunda (Cebeci Kampüsü) yapılacak dersler kayıtlı öğrencilerin haricinde de katılıma açık gerçekleşiyor.
 
Kaos GL tarafından Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı kapsamında bu yıl başlatılan Queer Çalışmaları Dersi, Doç. Dr. Betül Yarar’ın yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam