13/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Bant Mag.’in ilk fiziksel karma sergisi “Normalin hatırlanacak nesi var?” açıldı.

“Normalin hatırlanacak nesi var?” sergisi açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İş: Cansu Yıldıran

Bant Mag. ilk fiziksel karma sergisini açtı. Farklı disiplinlerde üreten sanatçıların bir araya geldiği sergi 11 Eylül Cumartesi günü Bant Mag. Havuz / Bina’da izleyiciyle buluşmaya başladı.

normalin-hatirlanacak-nesi-var-sergisi-acildi-1

İş: Özgür Can Taşçı

Ali Taptık, Antre Sex, Aslı Özçelik, Asuman Tanyaş, Aylin Güngör, Ayşegül Karacan, Burak Ata, Burak Dak, Cansu Yıldıran, Deniz Bankal, Devin Yalkın, Elif Gülen, Elif Varol Ergen, Hilal Can, Naz Tansel, Özgür Can Taşçı, Sadi Güran, Suzan Pektaş, Vardal Caniş ve Zeynep Özkanca’nın işlerinin yer aldığı sergi “Normalin hatırlanacak nesi var?” sorusunun peşine düşüyor:

“Tarih çoğunlukla başarısızlıkların kaydını tutarken, bu yenilgilerden oluşan ortak belleğimiz de kendi normalini yaratıyor. Bu perspektiften bakarken yenilgilerimiz değiştikçe normalimizin değişmemesi de imkânsız görünüyor. İçerisinde yaşadığımız zamanın birkaç normal öncesini hatırlamak için çaba sarf eden bazılarımız hariç, çoğunluk yeni normale adapte olmakla sınanıyor; her yeni bakış açısı, eskiyle olan ilişkisini tartışmaya açıyor. Biz de kişisel deneyimlerde gizlenen NORMAL’in peşinden, kolektif toplumsal yapıların dinamiklerine göz atmaya çalışıyoruz. En son hatırladığımız normal neydi?

“Ooo biri anlatsın hemen

Nedir bu normal?

Ooo canım sıkıldı artık

Yoksa ben miyim anormal?”

“Normalin hatırlanacak nesi var?” sergisini hafta içi her gün 19:00’a kadar Bant Mag. Havuz / Bina’da görebilirsiniz.

normalin-hatirlanacak-nesi-var-sergisi-acildi-2

Solda Elif Varol Vergen’in, ortada Antre Sex’in, sağda Vardal Caniş’in işi


Etiketler: kültür sanat
nefret