29/03/2018 | Yazar: Kaos GL
Düzce Postası’nda bugün yayınlanan haberde açıklamaları bulunan Şafak Duman çocuğun yararını gözetmiyor, eşcinsel varoluşa karşı çıkıyor.

Düzce Postası’nda bugün yayınlanan haberde açıklamaları bulunan Şafak Duman çocuğun yararını gözetmiyor, eşcinsel varoluşa karşı çıkıyor.
Düzce Postası gazetesinde bugün yayınlanan “Kitaplara da akıllı işaretler konulmalı” başlıklı haber, Şuurlu Öğretmenler Derneği Düzce Şube Başkanı Şafak Duman’ın açıklamasını barındırıyor.
Duman kitaplarda da televizyon yayınlarının içeriğine ilişkin Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun hazırladığı sınıflandırma sistemi olan “akıllı işaretlerin” bulunması gerektiğini ileri sürüyor. Kitap seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar arasında Duman, “sapık cinsel tercihlerin” konu edindiği kitapları sayıyor. Cümlenin tamamı şöyle:
“Sapık cinsel tercihlerin, inançların konu edildiği bir romanın çok satanlar listesine girmesi, yazarının meşhur olması o romanın ergenlik dönemindeki yavrularımıza okutulmasının gerekçesi olabilir mi? Değilse bunu nasıl fark edecek ve engel olacağız?”
Bu haber, farklı cinsel yönelimleri “sapık” sıfatı ile tanımlayan ve eşcinsellik hakkında yanlış bilgiler sunan Duman’ın açıklamasını yorumsuz olarak sayfasına taşıyarak ayrımcılık yapıyor.
Etiketler: medya