07/11/2012 | Yazar: Kaos GL
Barack Obama, ABD Başkanlık yarışındaki ikinci zaferi sonrası kalabalık bir seçmen grubuna teşekkür konuşması yaptı.
Barack Obama, ABD Başkanlık yarışındaki ikinci zaferi sonrası kalabalık bir seçmen grubuna teşekkür konuşması yaptı.
ABD Başkanı Barack Obama, “Beyaz Saray’a her zamankinden daha kararlı ve daha ilham almış şekilde döndüğünü” söyledi.
Obama, Chicago’daki McCormick Place’de yaptığı zafer konuşmasında, ister kendisine, ister rakibi Mitt Romney’ye olsun, seçimlerde oy kullanan herkese teşekkür etti.
Romney ile az önce telefonda konuştuğunu, onu ve Paul Ryan’ı mücadeleci kampanyalarından dolayı kutladığını ifade eden Obama, bu ülkeyi ileriye taşımak için birlikte hangi alanlarda çalışabilecekleri konusunu görüşmek üzere Romney ile gelecek haftalarda bir araya gelmek istediğini belirtti.
Eşi Michelle ve kızları Sasha ve Malia, Başkan Yardımcısı Joe Biden ile kampanya ekibinde görev alanlar için övgü dolu sözler sarf eden Obama, ekonominin toparlanmakta, on yıllık savaş döneminin sona ermekte olduğunu kaydetti.
Uzun bir kampanya döneminin sona erdiğine işaret eden Obama, “Oyunuzu kazansam da kazanmasam da sizi dinledim, sizden bir şeyler öğrendim. Siz beni daha iyi bir başkan yaptınız. Yapılacak işler ve önümüzde bizi bekleyen gelecek hakkında, Beyaz Saray’a her zamankinden daha kararlı ve daha ilham almış şekilde dönüyorum” dedi.
‘AMERİKA HAKKINDA HİÇ BU KADAR UMUTLU OLMAMIŞTIM’
ABD Başkanı Barack Obama, gelecek haftalar ve aylarda, bütçe, vergi reformu, göçmenlik sistemi ve enerji gibi konularda iki partinin liderleriyle bir arada çalışmayı arzuladığını söyledi.
Chicago’daki McCormick Place’de zafer konuşması yapan Obama, “Bu gece, bu seçimde siz Amerikan halkı, bize şunu hatırlattınız; yolumuz zorlu, yolculuğumuz uzun olsa da hep ayakta kaldık, mücadele ettik ve kalplerimizde şunu biliyoruz ki ABD için en iyi günler daha gelecek” diye konuştu.
“Bizi, sizin işlerinize odaklanmamız için seçtiniz, kendimizinkine değil” ifadesini kullanan Obama, “Gelecek haftalar ve aylarda, bütçe açığının azaltılması, vergi yasasının reformdan geçirilmesi, göçmenlik sistemimizin onarılması, kendimizi yabancı petrolden kurtarmak gibi birlikte çözebileceğimiz zorlukları ele almak için iki partinin liderleriyle bir arada çalışmayı arzuluyorum. Birlikte yapacağımız daha işler var” diye konuştu.
Başkan Obama, şunları kaydetti:
“Bu ülkenin diğer tüm ülkelerden daha fazla serveti var, ama bizi zengin yapan bu değil. Tarihteki en kuvvetli orduya sahibiz, ama bizi kuvvetli yapan bu değil. Üniversitelerimize, kültürümüze tüm dünya imreniyor ama dünyanın bizim kıyılarımıza gelmeye devam etmesinin nedeni bu değil. Amerika’yı istisnai yapan, dünyadaki en fazla çeşitliliğe sahip milleti bir arada tutan bağlar, ortak kaderi paylaştığımıza dair, bu ülkenin sadece birbirimize ve gelecek nesillere karşı belli yükümlülüklerimizin olduğunu kabullenmemiz halinde işleyebileceğine dair inanç. Amerika’yı büyük yapan bunlar”.
Bu gece umutlu olduğunu, çünkü Amerika’da bu ruhun canlı olduğunu gördüğünü belirten Obama, “Geçirdiğimiz tüm sıkıntılara, Washington’ın tüm hayal kırıklıklarına rağmen, gelecek hakkında, Amerika hakkında hiç bu kadar umutlu olmamıştım. Sizden de bu umudu sürdürmenizi istiyorum” dedi.
Bu gece umutluyum. Çalışan ABD’nin ruhunu gördüm. Bunu aile işletmelerinde gördüm. Her Amerikalı geleceğinin güvende olmasını ister. Başkanı olmaktan gurur duyduğum ülke böyle bir ülke. Bütün zorluklara, hayal kırıklıklarına rağmen hiçbir zaman geleceğimiz hakkında daha iyimser olmadım. Hiçbir zaman daha umutlu olmadım. Ben kör bir iyimserlikten bahsetmiyorum. Ben sadece kenarda oturup kısır bir idealizmden bahsetmiyorum. Yaşlı, eşcinsel, zengin, fakir hiç fark etmez. Bu geleceği birlikte ele alabiliriz. Dünyadaki en büyük ülkeyi daha da ileriye götüreceğiz. (aa)
Etiketler: yaşam, siyaset