12/07/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

6 Kasım’da yapılacak ABD’nin başkanlık seçimlerinde Obama’nın Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney eşcinsellerin evlilik eşitliğine karşı duracağını söyledi.

Obama’nın Rakibi Romney Eşcinsel Evliliğe Karşı Çıkıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
6 Kasım’da yapılacak ABD’nin başkanlık seçimlerinde Obama’nın Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney dün gerçekleşen yıllık NAACP (Ulusal Renkli İnsanların İlerletilmesi Derneği)  toplantısında insan hakları gurubunun yönetim kurulunun eşcinsellerin evlilik hakkını sahiplenmesine rağmen evlilik eşitliğine karşı duracağını söyledi.
Haberlere göre Romney’in seçildiği takdirde “güçlü aileler yaratma ve geleneksel evliliği koruma” vaadi alkış topladı.
NAACP’nin  (Ulusal Renkli İnsanların İlerletilmesi Derneği) yönetim kurulu Mayıs ayında gerçekleşen üç aylık toplantısında evlilik eşitliğine destek verme yönünde oy kullandı. NACCP başkanı Benjamin Todd Jealous bunun “NAACP’nin zamanımızın insan hakları için ses çıkarma yönündeki mirası ve sorumluluğu olduğunu” berlitti.
 
Afro-Amerikan seçmenleri cezbeden aynı konuşmada Romney “her ırk, inanç ve cinsel yönelimden” Amerikalıları temsil edeceğinin altınız çizdi.
 
Evlilik eşitliği konusunda Cumhuriyetçi aday “Aileyi onurlandırdan her politika bu ülke için iyi olacaktır and bu bizim hedefimiz olmalıdır. Başkan olarak güçlü aileleri destekleyip geleneksel aileyi savunacağım,” dedi.
 
Romney genel olarak ABD ekonomisinden konuştu, ne var ki sağlık reformunu geri çekme vaadi yuhalamalarla karşılaştı.
 
Mart ayında önde gelen eşcinsel karşıtı bir grup tarafından yazılmış gizli belgelerin sızmasıyla siyahî ve eşcinsel seçmenler arasında düşmanlık yaratma stratejisi ortaya çıktı. LGBT hakları grubu Human Rights Campaign (İnsan Hakları Kampanyası) tarafından yaygınlaştırılan belgeler “gizli” olarak işaretlenmiş ve Ulusal Evlilik Organizasyonun iç stratejisinin ayrıntılarını içeriyor.
 
2008 ve 2009 kampanyalarının iç raporun “Not a Civil Rights Project” (İnsan Hakları Projesi Değil” başlıklı bölümünde şöyle yazıyor: “Bu projenin stratejik hedefi Demokrat oyverenlerin iki temel unsuru eşcinseller ve siyahlar arasında ayrılık yaratmaktır.”
 
Belge şöyle devam etti: “Afro-Amerika sözcüleri bulup evlilik etrafında birleşmeleri ve konuşmaları için gerekli donanımları sağlayın, eşcinsel evliliğin bir insan hakları olmasına yönelik itirazlar etrafında bir medya kampanyası başlatın; eşcinsel evlilik tabanını bu sözcüleri yobaz olarak suçlamaları için kışkırtın.”
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam