10/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Ocak ayında en az 125 işçi yaşamını yitirdi. En çok iş cinayeti inşaat ve taşımacılık sektörlerinde yaşandı.

Ocak ayında en az 125 iş cinayeti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ocak ayında en az 125 işçi yaşamını yitirdi. En çok iş cinayeti inşaat ve taşımacılık sektörlerinde yaşandı.
 
İş kazaları artarak devam ediyor. Güvencesiz çalışma ve sendikal hakların kısıtlanması iş cinayetlerinde artışa sebep oluyor.
 
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin her ay düzenli olarak yayınladığı rapora göre Ocak ayında en az 125 işçi yaşamını yitirdi. Son üç yıldaki Ocak ayı işçi ölümlerine bakıldığında 2015 yılında ciddi bir artış göze çarpıyor.
 
İnşaat ve taşımacılık sektöründe iş kazaları artıyor
 
Rapora göre inşaat, taşımacılık, tarım ve enerji işkollarında işçi ölümleri yoğunlaşıyor. Ocak ayında inşaat, yol işkolunda 29 işçi yaşamını yitirirken; taşımacılık iş kolunda 23 iş cinayeti yaşandı. İnşaat ve taşımacılık işkollarını 13 ölümle tarım ve orman iş kolları takip etti. Enerji iş kolunda ise 10 işçi yaşamını yitirdi.
 
Ocak ayında yaşamını yitiren 125 emekçinin 115’i işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 6’sı çiftçilerden/küçük toprak sahiplerinden ve 4’ü esnaflardan olmak üzere 10’u kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluşuyor.
 
En çok ölüm nedeni: trafik kazaları!
 
İşçiler Ocak ayında en çok trafik/servis kazaları, düşme, ezilme ve göçükten dolayı can verdi. Trafik, servis kazası nedeniyle 41 işçi yaşamını yitirdi.
 
Meclis, trafik kazaları sonucu ölümlere ilişkin şunları kaydetti: “2015 yılında trafik/servis kazalarının iş cinayetleri ve halk sağlığı kapsamında olduğunu belirtmiştik. Ocak ayında da 41 işçi trafikte can verdi. Bu iş cinayetlerine tır, otobüs ve servis sürücülerinin günde 16-18 saate varan çalışma saatleri, dinlenme ortamından uzak oluşları, araç bakımlarının yaptırılmaması; yine işçilerin patronlar tarafından uygun araçla getirilmemesi, kapalı kasa kamyonetlerde, traktörlerde taşınmaları ya da hiçbir araç tahsil edilmeyip kendi imkanları ile işe gidiş-gelişlerini sağlamalarının istenmesi ve uygun yapılmayan duble yollar, kavşaklar, yüksek hızlı tren hatları neden oluyor. Oysa iktidar sorunu bireyselleştirmek istiyor. Geçen hafta Ulaştırma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ‘İşçiler üst üste yolcu alan araçlara binmesin’ diyerek sorumluluğu yine işçilere attı. Oysa trafikte yaşanan iş cinayetlerinin sorumlusu Ulaştırma ve Çalışma Bakanlıklarıdır.”
 
6 göçmen işçi yaşamını yitirdi
 
Ocak ayında iş cinayetlerinde 6 göçmen işçi hayatını kaybetti. Konya Karatay’da Afgan işçi Abdul Wahil Sagaw çalıştığı çiftlikte hayvanların bulunduğu barınağın çatısından üç metre yükseklikten beton zemine düştü.
 
Gaziantep’te bir işhanında bulunan tekstil atölyesinde çıkan yangında üç Suriyeli işçi yaşamını yitirdi. Husem Yusuf ve Ahmet D. pencereden atlayıp can verirken diğer Suriyeli işçi yandı ve üzerinden kimlik çıkmadığı için adı belirlenemedi.
 
Şanlıurfa’da Japon tercüman Takaya Kazumi gazetecilere tercümanlık yaparken trafik kazasında yaşamını yitirdi.
 
Halep’teki savaştan kaçıp Adana Çukurova’ya gelen Suriyeli atık kağıt işçisi Muhammet Ali Haşhaş’a gece üç tekerlekli aracıyla kağıt toplarken otomobil çarptı.
 
Meclis’in Ocak ayı raporunun tamamına ve ilgili raporlara şuradan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam