18/09/2023 | Yazar: Kaos GL

RTÜK’ün dün (17 Eylül) İstanbul’da gerçekleşen nefret mitingine çağıran videoyu kamu spotu olarak yayımlasana karşı ODTÜ kampüsü harekete geçti.

ODTÜ kampüsünde LGBTİ+’lar RTÜK’ü ifşa ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

RTÜK’ün dün (17 Eylül) İstanbul’da gerçekleşen nefret mitingine çağıran videoyu kamu spotu olarak yayımlasına karşı ODTÜ kampüsü harekete geçti.

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması, LGBTİ+ aktivistlerin kampüste çeşitli yerlere bıraktığı “RTÜK NEFRET SUÇU İŞLİYOR” dövizlerini paylaştı.

Dayanışma’nın paylaşımı şöyle:

“RTÜK geçtiğimiz günlerde büyük aile platformu adı altında nefret suçu işleyen bir oluşumun biz LGBTİ+'ları hedef gösteren bir çağrı videosunu "kamu spotu" adı altında yayınladı. Bu eylem AKP iktidarının LGBTİ+fobisinin bir yansımasıdır.

“Bizler LGBTİ+'lar olarak AKP iktidarına, büyük aile platformu adlı oluşuma, RTÜK'e ve diğer bütün nefret söylemi üreten LGBTI+fobik oluşumlara karşı her alanda baş kaldırmaya ve mücadele etmeye devam ediyoruz. Lubunya mücadelemiz, dayanışmamız çok güçlü. Bu insanlık suçuna karşı lubunya

mücadelemizle direniyor ve LGBTİ+fobiye geçit olmadığını bir kez daha tekrar ediyoruz. LGBTİ+ hakları insan haklarıdır, NEFRETE İNAT YAŞASIN HAYAT diyoruz!

“Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam