30/10/2015 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ’deki LGBTİ mücadelesi 20. yılına girerken ODTÜ LGBTİ Dayanışması yeni dönemde neler yapacağını planladı.

ODTÜ LGBTİ 20. yılının ilk toplantısını yaptı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTÜ’deki LGBTİ mücadelesi 20. yılına girerken ODTÜ LGBTİ Dayanışması yeni dönemde neler yapacağını planladı.

1996 yılında LeGaTo adıyla ODTÜ’de başlayan LGBTİ örgütlenmesinin 20. yılındaki ilk toplantısı 27 Ekim’de ODTÜ kampüsünde gerçekleşti.

ODTÜ’deki LGBTİ örgütlenmesinin, aradan geçen yirmi yıla rağmen hala resmi topluluk olarak tanınmamasının da gündemde olduğu toplantıda, ODTÜ yönetiminin LGBTİ konularındaki tutumu geçmişten bugüne ele alındı ve bundan sonrası için nasıl bir mücadele yolu izlenebileceği konuşuldu. Sanılanın aksine ODTÜ kampüsünde son derece sık rastlanabilen homofobi ve transfobiye karşı yürütülecek mücadele hakkında tartışıldı.

“Alışın her yerdeyiz!”

Ayrıca kampüsteki görünürlük konusunda ODTÜ LGBTİ Dayanışması’na gelen eleştiriler üzerine de tartışılıp bundan sonraki süreçte daha görünür olmak ve daha yüksek bir sesle “Alışın, her yerdeyiz!” diyebilmek için neler yapılabileceği üzerine fikirler üretildi.

Yurtlarda, kampüste, dersliklerde ve yaşamın daha pek çok alanında karşılaşılan homofobiye ve transfobiye karşı örgütlü mücadelenin önemi vurgulanırken, LGBTİ bireylerin kendilerini yalnız ve öteki hissetmemeleri konusunda ODTÜ LGBTİ Dayanışması’na düşen rol üzerinde duruldu. ODTÜ’deki LGBTİ bireylerin pek çok konuda istedikleri zaman danışabilecekleri “annelik kültürü” doğrultusunda belirlenmiş kişilerin isimleri ve iletişim bilgileri toplantı katılımcıları ile paylaşıldı.

ODTÜ LGBTİ Dayanışması’nın 20. yılında düzenleyebileceği etkinlikler için toplantı katılımcılarının fikirlerinin alındığı toplantının sonunda, homofobiye ve transfobiye karşı kampüste sürdürdüğümüz mücadelenin 20. yılında dayanışmamızı yükseltmek ve ileri götürmek için izlenecek yollar belirlendi. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam