05/06/2023 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ Onur Haftası programı açıklandı. Söyleşi, film gösterimi, şenlik ve sergilerle dolu hafta 9 Haziran’da ODTÜ Onur Yürüyüşü ile final yapacak.

ODTÜ Onur Haftası bugün başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

6. ODTÜ Onur Haftası bugün (5 Haziran) başlıyor. Hafta kapsamında 7 Haziran’a kadar kampüste bir dizi etkinlik yapılacak. Haftanın finali ise 9 Haziran’da 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü olacak.

Onur Haftası’nın ilk etkinliği Miss Zencefil ile TRANS101 söyleşisi. Aynı günün akşamında ise Sinema Topluluğu ile ortak belgesel gecesi ODTÜ’lüleri bekliyor.

6 Haziran’da ODTÜ’lüleri KUİR Şenlik bekliyor. Şenlik boyunca sergi, film gösterimi, speed date ve sürpriz etkinlikler olacak.

7 Haziran’da ise Türkiye’de LGBTİ+ hareketinin tarihçesi söyleşisi sonrası RPG etkinliği yapılacak.

Yürüyüş 9 Haziran’da

Hafta, 9 Haziran saat 16.00’da Kuzey Çimleri’nde 11. ODTÜ Onur Yürüyüşü ile sonlanacak. “Başkaldırıyoruz” temasıyla yapılacak yürüyüşün çağrısı şöyle:

“11. ODTÜ Onur Yürüyüşü geliyor aşkım!

“Lubunya mücadelemizin en güçlü temsiliyetlerinden biri olan Onur Yürüyüşümüzü senelerdir olduğu gibi bu sene de gerçekleştiriyoruz aşkım!

“Biz lubunyalar bu sene, 11. ODTÜ Onur Yürüyüşümüzde, iktidarın nefret politikalarını, hedef göstermelerini, ötekileştirmelerini ve iktidarın kampüsteki ayağı olan kayyum V*rşan Kök’ün LGBTİ+fobisini kabul etmiyor, BAŞKALDIRIYORUZ!

“Geçen sene düzenlediğimiz 10. ODTÜ Onur Yürüyüşünde “hatırla”ttıklarımızı unutmadık! Senelerdir süren mücadelemizde kazandıklarımızı ve kaybettiklerimizi hatırlayarak güçlendik. Bu sene de iktidarın tüm bu müdahalelerine karşı süren mücadelemizi hatırlıyoruz ve direniş lubunyanın şanındandır diyerek BAŞKALDIRIYORUZ!

Her yürüyüşümüzde olduğu gibi bu sene de mücadelemizin her anında gittikçe güçlenen dayanışma ruhumuzla kampüsümüzde on birinci defa yürüyeceğiz.

Tüm bu şiddete, nefret politikalarına karşı gitmiyoruz, buradayız, BAŞKALDIRIYORUZ aşkım! Sen de gel daha güçlü olalım!

#OnBirinciODTÜOnurYürüyüşü – BAŞKALDIRIYORUZ!

9 Haziran”

Hafta etkinliklerini takip etmek için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, eğitim, onur yürüyüşü
nefret