06/12/2020 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ’lü öğrenci ve akademisyenlerin yargılandığı Onur Yürüyüşü davasının bir sonraki duruşması 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde görülecek.

ODTÜ Onur Yürüyüşü davası 10 Aralık’ta görülecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTÜ’den 18 öğrenci ve bir akademisyenin yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 10 Aralık’ta görülecek. Dünya İnsan Hakları Günü’ne denk gelen duruşmada LGBTİ+ hak savunucuları beraat kararı çıkmasını bekliyor.

Ünikuir Derneği, yargılama boyunca sosyal medyada kampanya yürütüyor. Duruşmaya 5 gün kala Ünikuir, “ODTÜ Onur Yürüyüşü’nün veya herhangi bir Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasını, marjinalize edilmesini ve yargılanmasını kabul etmiyoruz” diyerek sosyal medyada kampanyaya destek olmaya çağırıyor.

Kampanya kapsamında bugün (6 Aralık) 21:00’de #ODTÜRengineKavuşsun etiketiyle sosyal medya eylemi yapılacak. Eylemin yanı sıra 10 Aralık’a kadar #BenimOnurYürüyüşüm ve #ODTÜRengineKavuşsun diyerek kendi Onur Yürüyüşü’nü video ile, resimlerle veya kelimelerle ifade edip paylaşabilirsin.

Ünikuir, 10 Aralık’ta pandemiden dolayı davaya katılmaya çağrı yapmıyor ancak, 10 Aralık 09:00 - 17:00 saatleri arasında @unikuir hesabından gelişmeleri paylaşacak.

Davada şimdiye kadar neler oldu?

18 öğrenci ve bir akademisyene, 10 Mayıs 2019’da kampüste düzenlenen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne katılmaları gerekçe gösterilerek dava açıldı. Polis şiddetiyle gözaltına alınan öğrenci ve akademisyenlerin yargılandığı davanın ikinci duruşması 12 Mart 2020’de Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

İkinci duruşmada avukatlar, öncelikle derhal beraat kararı talep etti. Aksi taktirde yanlış hazırlanan bilirkişi raporunun yenilenmesi, Emniyet’ten istenen ve iletilmeyen montajsız görüntülerin tekrar istenmesini, görevli polislerin dinlenmesini ve duruşmaların daha geniş bir salonda yapılmasını talep etti.

LGBTİ+ hak savunucularının toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefetten yargılandığı davanın üçüncü duruşması ise 10 Temmuz’daydı. Dava 10 Aralık’a ertelendi.

TIKLAYIN – ODTÜ Onur Yürüyüşü davası: Şiddet gören öğrencilerimiz yargılanıyor!


Etiketler: insan hakları
İstihdam