06/11/2019 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne katılmaları gerekçesiyle yargılanacak ODTÜ’lülerin davasına 7 gün kala, üniversitenin Rektörlük binasına, “Odtü’nün Onuruna Sahip Çık” yazısı yansıtıldı.

ODTÜ Rektörlük duvarında: Davaya 7 Gün Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlük binasında dün (5 Kasım), “Odtü’nün Onuruna Sahip Çık” yazısı yansıtıldı. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne katılmaları gerekçesiyle 18 öğrenci ve 1 akademisyen için açılan ve 12 Kasım Salı günü görülecek davayı hatırlatmak ve hukuksuz müdahaleye karşı dayanışmayı güçlendirmek adına yansıtılan bu yazı ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’nın Instagram hesabından paylaşıldı.

Rektörlük binası duvarlarına “Odtü’nün Onuruna Sahip Çık / Davaya 7 Gün” yazıları yansıtıldı.

ODTÜ’lülerin ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma haklarını kullandığı için yargılanacağı davanın düşürülmesi için Uluslararası Af Örgütü acil eylem kampanyası başlattı ve 62 kurum ile topluluk “ODTÜ Onuruna Sahip Çık” başlıklı bir dayanışma metni imzaladı.

“Herkesi hukuksuz müdahaleye karşı durmaya davet ediyoruz”

9. ODTÜ Onur Yürüyüşü Davası, 12 Kasım Salı günü saat 08:30’da Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması “Bizler davanın takipçisi olacağımızı 12 Kasım 09:05’te başlayan davada arkadaşlarımızın yanında Ankara Adliyesi’nde olacağımızı ilan ediyor, herkesi arkadaşlarımızın uğradığı hukuksuz müdahaleye karşı durmaya, hepimizin özgürlüğünü savunmaya, ODTÜ’nün ve diğer üniversitelerinin özgürlük alanlarını korumaya, anayasal eylem hakkımızdan feragat etmeyeceğimizi bildirmeye davet ediyoruz” diyor.

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam