01/03/2010 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ ‘Sosyoloji Günleri’nde toplumsal cinsiyet, homofobi ve ayrımcılık geniş çerçevede tartışılarak, üniversitelerdeki eği

ODTÜ Sosyoloji Günleri Başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ODTÜ “Sosyoloji Günleri”nde toplumsal cinsiyet, homofobi ve ayrımcılık geniş çerçevede tartışılarak, üniversitelerdeki eğitim politikaları, öğrenci hareketleri ve örgütlenme konuları ele alınacak.

ODTÜ Sosyoloji Topluluğu tarafından her yıl Mart ayının ilk haftası düzenlenen, geçtiğimiz yıllarda eğitim, milliyetçilik, toplumsal hareketler, şiddet ve demokrasi başlıklarının konu olduğu ODTÜ 6. geleneksel sosyoloji günlerinin bu seneki başlığı ‘üniversite’ olacak.

Sosyoloji Günleri’nde toplumsal cinsiyet, homofobi, lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transeksüel bireylerin üniversitelerde yaşadığı ayrımcılıklar ve üniversitelerdeki eğitim politikaları, öğrenci hareketleri ve örgütlenmeleri geniş çerçevede tartışılacak. 3 gün sürecek olan ODTÜ sosyoloji günleri, öğrenciler ve kendi alanlarında yetkin akademisyenlerin katılımıyla söyleşi, oturum ve atölye çalışmalarından oluşacak.

Dayanışma grubu

Oturumların ilk gününde kampüste homofobi, toplumsal cinsiyet, gey, lezbiyen, biseksüel, travesti, transeksüel bireylerin üniversitelerde maruz kaldığı ayrımcılık, eğitim politikaları, zorunlu Kürt göçü sonrası, soylulaştırma politikaları bağlamında üniversite konuları ele alınacak.
 
İkinci gün üniversitedeki örgütlenme, üniversite ve akademi konuları tartışılacak, ODTÜ lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transeksüel (LGBTT) Dayanışması grubu ‘entellektüel ayrımcılık’ konulu atölye çalışması gerçekleştirecek. Sosyoloji gününlerin son gününde ise üniversitede sosyal yaşam, engellilik, üniversitedeki gözetim kameraları, güvenlik, anadil ve algı problemlerinin konu olacağı oturumların ardından 1998 yılında İstanbul’da Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayla ilgili olarak yargılanan Pınar Selek’in davası ile ilgili konuşma ve film gösterimi yapılacak.

                        2 Mart Salı               3 Mart Çarşamba          4 Mart Perşembe
   
 
10.00 -12.00
 
AYRIMCILIK-1
 
 -Kıvılcım İlbaşı
 -Hayrettin Özen
 -Sinem Meral
 -Okan Karaca Orhan
 - Secin Tuncel
 - Seçkin Aksoy
 
ÜNİVERSİTEDE ÖRGÜTLENME
 
-Mühtan Sağlam
-Sercan Çınar
-Ece Koşu
 
ÜNİVERSİTEDE SOSYAL YAŞAM
 
-Gözdenur Akı
-Ulaş Dayı
-Eda Özdek
-İlkin Mehrabov
 
12.30 -14.30
 
KURUM OLARAK ÜNİVERSİTE
 
-Kemal İnan
(Gazi üniversitesi, Akademisyen)
 
 
ÜNİVERSİTE VE AKADEMİ
 
-Levent Korkut (Hacettepe Üniversitesi, Akademisyen)
-Fatma Umut Beşpınar (ODTÜ, Akademisyen)
-Feza Arslan (ODTÜ, Akademisyen)
 
ÜNİVERSİTE VE DİL
 
-Didem Aydemir
-Özge Altın
 
 
15.00-17.00
 
EĞİTİM POLİTİKALARI
 
-Övgü Uluçay
-Kiraz Özdoğan
-Şeref Aslan
 
ATÖLYE
 
-Katılımcılık Atölyesi
 (Türkiye Üniversiteleri Öğrenci Yaklaşımları)
 
 
AYRIMCILIK-2
 
-Ferhat Kentel (İstanbul Şehir Üniversitesi)
 
 



Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam