17/05/2010 | Yazar: ODTÜ LGBTT


12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan ODTÜ Homofobiye ve Transfobiye Karşı Günler, 13 Mayıs tarihinde ODTÜ Kültür İşlerinin Transfobik tutumunu gösterene kadar başarıyla gerçekleştirildi. Stant aktivitelerinin yanı sıra birçok atölye ve oturumlarla iki gün boyunca önemli etkinlikler gerçekleştirdi. Ancak, 13 Mayıs günü gerçekleştirilmesi planlanan Esmeray´ın tiyatro gösterisi ve "Never Knell Down" adlı film gösterimi Kültür İşlerinin Homofobik ve Transfobik engeline takıldı. Daha önce dilekçe verilmesine ve salonun o saatler içerisinde boş olmasına rağmen Kültür ve Kongre Merkezi yetkilileri Kültür İşlerinin izin vermemesini bahane ederek gelen konukları içeri almadılar.

ODTÜ aynı şekilde, Homofobik ve Transfobik yüzünü, geçen yıl Homofobi Karşıtı Günler için konuk olarak ODTÜ kampüsüne girmek isteyen kişileri kampüse almayıp, kapıda hırpalama olayıyla adını duyurmuştu. Ve aynı zamanda, iki yıl boyunca Topluluk olmak isteyen Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları grubunun topluluk olma girişimlerine çeşitli bahaneler uydurarak her seferinde geri çevirmişti.

13 Mayıs akşami saat 18.30 civarı, Kültür ve Kongre Merkezi önünde Nefret Cinayetlerine Karşı yapılması planlanan "Beyaz Gece Yürüyüşü" ODTÜ´nün Homofobik ve Transfobik tutumunun da ayyuka çıkması üzerine büyük bir protesto gösterisine dönüştü. Sayısı 200´e varan öğrenciler, Homofobi ve Transfobi karşıtı sloganlar atarak ODTÜ´de sürmekte olan şenlik alanlarını dolaşıp Devrim Stadyumu'nun üstünde gökkuşağı bayrağını salladılar. Bir sonraki gün ise, 'ODTU-LGBTT Dayanışması' pankartı arkasında geleneksel Devrim Yürüyüşü'nde yürüyen homofobi ve transfobi karşıtı öğrenciler, ODTÜ rektörlüğünde ve kültür işlerinde var olan homofobi ve transfobiye karşı sloganlar atarak eylemliliklerini sürdürdü. Her iki günde de çevredeki insanlar tarafından alkışlanarak desteklenen öğrenciler, ODTÜ´nün homofobisi ve transfobisi kırılana kadar eylemleliliklerinin artarak devam edeceğini açıkladılar.

BEYAZ GECE VE KÜLTÜR İŞLERİNE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ:










DEVRİM YÜRÜYÜŞÜ:







Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret