19/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Başbakan Erdoğan’ın 3 bin civarı polisle Göktürk 2 uydusunun fırlatılmasını canlı yayından takip etmek amacıyla gittiği ODTÜ’de polis öğrencilere müdahale etti.

ODTÜ’de Devlet Terörü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan Erdoğan’ın 3 bin civarı polisle Göktürk 2 uydusunun fırlatılmasını canlı yayından takip etmek amacıyla gittiği ODTÜ’de polis öğrencilere müdahale etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzaya gönderilecek Göktürk 2 uydusunun fırlatılmasını canlı yayından takip etmek amacıyla, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde yapılacak törene katılmak için Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) gidince polisle öğrenciler arasında çatışma yaşandı.
 
Erdoğan’ın gelişi öncesi ODTÜ ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) çevresinde 3 binin üstünde çevik kuvvet ekibi ve sekiz Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) yerleştirildi.
 
Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) facebook sayfasından yaptığı duyuruda polisin müdahalesi sonucu yaralanan öğrencilere destek mesajı verdi: "Bugün ODTÜ’deki protesto gösterisi esnasında yaralanmış, darp edilmiş, sözlü veya fiziksel tacize uğramış öğrenci arkadaşlarımızın fiziksel ve ruhsal tedavilerinin yapılabilmesi ve gerekiyorsa alternatif rapor alabilmeleri için TİHV Genel Merkezi’ne gelmeleri yeterli” olduğunu söyledi.
 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, üniversitede dün yaşanan olaylarla ilgili yayımladığı basın açıklamasında polis şiddetini kınadı: "ODTÜ olarak, dün yerleşkemizde yaşanan şiddeti kınıyoruz. ODTÜ’nün ve ülkemizin bir an önce şiddetten arınması için öncelikle güvenlik kuvvetlerinin dikkatli davranmasını bekliyoruz. Polisin, protesto hakkını kullanmak isteyen öğrencilere karşı şiddet kullanmaktan kaçınmasının, önemini ve gereğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.
"Üniversite yönetimi olarak, şiddet içermeyen, başkalarının özgürlüğünü kısıtlamayan, eğitim-araştırma faaliyetlerimizi engellemeyen ve çevreye zarar vermeyen protestoları özgürlük ortamının parçası olarak görüyoruz." 
 
ODTÜ’lü Anarşistler’de bir açıklama yayınlayarak devlet terörüne karşı öğrencilerle birlikte dayanışma içinde olduklarını açıkladı.
  
ODTÜ’lü anarşistlerin yayınladığı metin:
Bizler ODTÜ’lü anarşistler olarak 18 Aralık 2012’de yaşam alanlarımızda bize uygulanan DEVLET terörüne karşı direnen diğer öğrencilerle birlikte barikatlardaydık. Direnişimiz salt Erdoğan’a karşı değildi; iktidar ister AKP ister başka bir parti olsun her türlü iktidarın insan öldürmekten başka bir şey yapmayacağını biliyoruz. İşte bu yüzden bizler kendimizi herhangi bir partinin karşıtlığı üzerinden konumlandırmıyoruz. DEVLET diyoruz, hangi parti adıyla o kan ve cesetler üzerine kurulu meclise girerse kendisinden önceki sayısız iktidarlar gibi öldürmeye devam edecektir.İşte bu yüzden; nerede bir tahakküm görürsek orada bir barikat kuracağımızın garantisini herkese verebiliriz. 

6 saatlik yoğun bir çatışma yaşadık ve yorgun değiliz. Polise, devlete ve ODTÜ’de ya da dışarıda iktidarın her türlüsüne karşı direnmeye her daim gücümüz ve heyecanımız var. Polise, TOMA’larına, gazlarına, sularına; hepsine alışığız. Polisin aciz kaldığı anlarda neler yapabildiğini biliyoruz, işte bu yüzden, dün de kampüste ormanların içinden üçer beşer çıkıp bize pusu attıklarına şaşırdığımızı söyleyemeyiz. Biz bunlara yabancı değiliz. Mücadelemizin ODTÜ adı altıyla sınırlı kalıp, salt bir geleneğin yüceltilmesine de karşı çıkıyoruz. Bu ülkede havan toplarıyla çocukların paramparça edilip kıyametin kopmadığını gördük. Dün yanımızda olmayıp da, romantik sözcükleriyle bizi yüceltmeye çalışanlara da kıyametin dün ODTÜ’de kopmadığını söyleyebiliriz. 
Dün kıyamet ODTÜ’de kopmadı, sadece biz ODTÜ’lüler tüm dünya halklarıyla ve isyancılarıyla dayanıştığımızı herkese gösterdik. Dün ODTÜ’de neredeyse herkes, polise, devlete ve devletin okuldaki temsilcilerine karşı birebir inisiyatifin en kıymetli direniş olduğunu bağırdı. Bu ODTÜ ve dışarısı için bir adımdı. Polisi okuldan kovmakla işimizin bitmediğini biliyorduk, öfkemizi bu sefer devletin okuldaki sözcüsü olan Rektörlüğe yönelttik. Salt biz anarşistler değil, saatlerce direnen arkadaşlarımızın bir çoğu, inisiyatif vurgusuyla rektörü ayağımıza kadar getirdik.
Biz, herkesin kendi öfkesini kendi diliyle kurabildiğini, gösterebildiğini gördüğümüzden heyecanlıyız. Direnişimizi de, Roboski’ye gönderilen bombaları üreten, silah sanayiinin en ufak bir mermisinin üretiminde bulunan şirketlerin hepsini kampüsümüzden atıncaya kadar özellikle yükselteceğimizin altını çiziyoruz.
Bu yüzyılın bizim yüzyılımız olacağını biliyoruz, her an bizim. ODTÜ’de, Kürdistan’da, Atina’da, Şili’de, adını saymaya fırsat bulamayacağımız her yerde, her an kendi anımızı örüyoruz.

Özgürlüğümüz için, Anarşi için; hiç bir iktidarla uzlaşmayacağız.
 
ODTÜ’LÜ ANARŞİSTLER 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam