03/03/2007 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ Sosyoloji Günleri çerçevesinde düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet Ve Şiddet’ başlıklı oturumda Kaos GL, Lambdaistanbul ve Pembe Hayat derneklerinden temsilciler katıldı.

ODTÜ Sosyoloji Günleri çerçevesinde düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet Ve Şiddet’ başlıklı oturumda Kaos GL, Lambdaistanbul ve Pembe Hayat derneklerinden temsilciler katıldı. Oturumda Kaos GL adına konuşan Burcu Ersoy, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete herkesin bir şekilde katkıda bulunduğunu söyledi.

KAOS GL - 1 Mart 2007

28 Şubat’ta ODTÜ Sosyoloji Günleri çerçevesinde gerçekleşen ‘Toplumsal Cinsiyet Ve Şiddet’ başlıklı oturuma Kaos GL’den Burcu Ersoy, Lambdaistanbul’dan Mehmet Tarhan ve Pembe Hayat’tan Buse Kılıçkaya katıldı.

Oturumda Kaos GL adına konuşan Ersoy, toplumsal cinsiyet ve biyolojik cinsiyet ayrımının hayatlarımızı nasıl etkilediğini ve heteroseksizmin toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti nasıl yarattığını anlattı. Lezbiyenlere yönelik ayrımcılığa da değinen Ersoy, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete herkesin bir şekilde katkıda bulunduğunu, insanlara heteroseksüel olduğu varsayımıyla yaklaşıldığı sürece bu şiddetin bir parçası olmaya devam edeceğimizi belirtti.

Pembe Hayat adına katılan Kılıçkaya ise travesti ve transeksüellere yönelik yaşatılan şiddeti son dönemde Ankara’da tırmanışa geçen transfobik olayları örnek vererek anlattı.



Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam