29/11/2011 | Yazar: Şeref Saraç

24 Kasım’da ODTÜ’de yapılan panele BDP İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel ile BDP Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü konuşmacı olarak katıldı.

24 Kasım’da ODTÜ'de U3 amfisinde yapılan panele BDP İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel ile BDP Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü konuşmacı olarak katılırken BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel son dönemdeki tutuklamalar ile ilgilendiği için gelemedi. Yaklaşık 700 kişinin katıldığı panelin büyük bölümü soru yanıt kısmına açıldı.
 
Seçimlerden sonraki ilk üniversite ziyaretlerini ODTÜ’ye gerçekleştirdiklerine değinen Önder’den sonra söz alan Kürkçü bugün gelinen noktada LGBT bireyler ile muhafazakar Kürtleri aynı evrende buluşturmayı başarabildiklerine değindi.
 
Bir öğrenci söz alarak "Bizler LGBT bireyler ve kadınlar olarak kongrenin destekçileriyiz ve bunu burada belirtmeye çok da gerek yok, Kongredeki komisyonlar içinde kadın ve LGBT komisyonları da var ve kongrenin bu alandaki çalışmaları nelerdir?" sorusu üzerine Önder, "LGBT bireyler sürecin destekçisi değil sürecin bileşenlerindendir. Yürütme dahil tüm organlarda bu temsiliyete önem veriyoruz ve bu ayın sonuna dek komisyonların çalışmaları netleşecek." dedi.
 
Gabrielle Le Roux’nun Trans, Onurlu ve Türkiyeli sergisini ziyaret ettiğine de değinen Önder sözünü "Bu konuda özel bir duruşumuz var ve bunu devam ettireceğiz ve bu konuya herkesin aynı hassasiyeti göstermesi gerekir." diyerek noktaladı.
 
LGBT mücadelesiyle Kürt hareketinin nasıl ortak bir paydada buluştuğuna ve bu birlikteliğin nereye kadar devam edeceğine dair bir soru üzerine Ertuğrul Kürkçü, sorunların bir önem sırasının bulunmadığını, Kürt sorununun diğer sorunlardan bir öncelik göstermediği kaydederek ekledi; “LGBT hareketi bugüne kolay gelmedi, genel ahlakın LGBT biteylere dayattığı engellemelere karşın diğer ötekileştirilen gruplarla eşit bir yer bulması uzun süren bir hak mücadelesi verildi” diyerek sözlerini noktaladı. (KaosGL)

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret