15/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği (OED) 21 Mayıs’ta, ‘Demokrasi, Ayrımcılık ve LGBT Bireyler’ Sempozyumu düzenliyor

ODTÜ’de ‘Demokrasi, Ayrımcılık ve LGBT Bireyler’ Sempozyumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği (OED) 21 Mayıs’ta, “Demokrasi, Ayrımcılık ve LGBT Bireyler” Sempozyumu düzenliyor

“Demokrasi, Ayrımcılık ve LGBT Bireyler” konulu sempozyum 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü 17:30-20:00 arasında ODTÜ U3 amfisinde yapılacak.

Levent Şentürk, Selçuk Candansayar ve Ali Erol’un konuşmacı olarak katılacağı etkinlik herkesin katılımına açık olacak.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Levent Şentürk’ün yüksek lisans dersinde “Queer ve Mimarlık” kapsamında yapılacak söyleşi kampüs dışından gelen tehditler sonucu rektörlükçe iptal edilmişti.
 
Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği ise “hiçbir gerekçeyle haklı gösterilemez” diye tepki gösterdiği iptalin üzerine bir açıklama (29 Nisan) yapmıştı.
Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği: Üniversitelerde ayrımcılık kabul edilemez! 
Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği Yönetim Kurulu, 29 Nisan’da yaptığı açıklamada sempozyum hazırlığı duyurmuştu.

“İnsanları din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim vb. farklılıkları nedeniyle ayrıştırmak doğrudan doğruya insanı aşağılamak, kendimizi alçaltmaktır. Varlığı özgürlüğe, bağımsız araştırmaya, kısıtsız tartışmaya dayalı olması gereken üniversitelerde ise ayrımcılık asla kabul edilemeyecek bir sığlık, güdüklüktür. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 17 Nisan 2014 tarihinde Y. Doç. Dr. Levent Şentürk tarafından düzenlenen ve KAOS GL derneği yöneticisi Ali Erol ile Prof.Dr. Selçuk Candansayar’ın konuşmacı olarak katılacakları “Queer ve Mimarlık” konulu söyleşinin, kimi baskı gruplarının linç kampanyaları sonucunda üniversite yönetimince iptal edilmiş olması hiçbir gerekçeyle haklı gösterilemez.

Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği olarak en kısa zamanda Sayın Ali Erol ve Sayın Prof. Dr. Candansayar’ı ODTÜ’de benzer bir sempozyumda dinlemek üzere girişim başlattığımızı, üniversitelerde kimliklere ve düşüncelere yönelik hiçbir baskıya asla boyun eğilmemesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla,”

Konuşmacılar: Levent Şentürk, Selçuk Candansayar, Ali Erol
Tarih: 21 Mayıs 2014, Çarşamba
Saat: 17:30
Yer: ODTU U3 Necdet Bulut Amfisi

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam