27/10/2010 | Yazar: Bulut Öncü

Yurtlara yapılan turnikelerin kaldırılmasını isteyen bir grup ODTÜ&rsquo

ODTÜ’de Öğrencilerden Turnikelere Karşı Yol Kapama Eylemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Yurtlara yapılan turnikelerin kaldırılmasını isteyen bir grup ODTÜ’lü öğrenci, kampus girişinde rektörlük kavşağını trafiğe kapadı. Öğrenciler rektör görüşmeye gelene kadar yolu açmayacaklarını belirtirken kampus girişinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Dönem başında yurt girişlerine yapılan turnikelerin kaldırılması için bir grup ODTÜ’lü öğrenci dün eylem yaptı. Rektörlük kavşağını araç trafiğine kapatan öğrenciler, “Turnikeler kaldırılsın. Rektörlük görüşmeye gelene kadar yolu kapatıyoruz” pankartı açtı. “Turnike gidecek, polis gidecek”, “Ne turnike ne polis özgür ODTÜ isteriz” sloganları atan grup ile araç sürücüleri arasında tartışma yaşandı. Güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile büyümeden sona eren tartışmanın ardından sürücüler araçlarını terk etti.

Rektörlük ile görüşene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıklayan öğrenciler, turnikelere değil eğitime bütçe istediklerini belirtti.

KaosGL.org’a açıklama yapan Biyoloji Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Müge Atış, “Döneme başlarken yurtlarda turnikeleri bulduk. Turnikelerin kaldırılması için yurt komiteleri oluşturduk. 2500 dilekçe topladık. Bu dilekçeler ile başvuru yaptık. Rektörlük sayıyı küçümsedi. Ciddiye alınmadık. Rektör yardımcısı ile görüştük fakat rektörlük işi yokuşa sürdü” dedi.

Yol kapatan öğrenciler eylemin ardından rektörlük binasına yürüdüler. “İnat etme rektör turnikeleri kaldır”, “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek” sloganları atarak şarkılar söyledi. Eylemlerini sürdüreceklerini açıklayan grup olaysız dağıldı.


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret