14/05/2012 | Yazar: Kaos GL

II. ODTÜ Onur Yürüyüşü 11 Mayıs Cuma günü büyük bir katılımla gerçekleşti.

ODTÜ’de Onur Yürüyüşü Gerçekleştirildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

II. ODTÜ Onur Yürüyüşü 11 Mayıs Cuma günü büyük bir katılımla gerçekleşti.

 
17:30’dan itibaren Kültür ve Kongre Merkezi önünde toplanan homofobi ve transfobi karşıtı 200 kişi “Eşcinseliz ODTÜ’deyiz”, “Homofobik ODTÜ İstemiyoruz”, “Transfobik ODTÜ İstemiyoruz”, “Kültür İşleri Bırak Bu İşleri” gibi sloganlar atarak Rektörlüğün önüne yürüdü.
 
Burada ODTÜ Rektörlüğü’nün öğrencilerin topluluk olma sürecini baltalayan tavrını özetleyen, süreci anlatan kısa bir konuşma yapıldı. Konuşmayı takiben Rektörlük’e “Hormonlu Domatesleri” teslim edildi.,
 
Rektörlüğü takiben kortej şenlik alanına yöneldi. Burada sırasıyla Radyo ODTÜ sahnesi, Müzik Toplulukları Sahnesi (Panayır Sahnesi) önünden Çarşıya gelindi. Panayır Sahnesi’nden bildiri okundu, neden yüründüğünden bahsedildi.
 
Kalabalık “Eşcinseliz, ODTÜ’deyiz, Alışın Buradayız!” “Susma Haykır Eşcinseller Vardır!” gibi sloganlarla yurtlar bölgesine doğru yöneldi. Sloganlar yurtlara uyarlanarak “Travestiyiz, Yurttayız, Alışın Buradayız!” şeklinde atıldı ve kortej yoluna devam etti ve Stadyum’a girildi.
 
Burada bir süre çimlerde sloganlar atıldıktan sonra tribünler boyunca kortej devam etti. Sonrasında tekrar çimlere inilerek sahnenin muhtelif köşelerine bayraklar ve dövizler asıldı.
 
Funk Alaturka Grubu’yla sahne arkasında görüşülüp kısa bildirinin okunması rica edildi. Funk Alaturka konsere bu notla başladı. Bildiri şöyleydi:
 
“Bizler Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin lezbiyen, gey, biseksüel ve trans öğrencileriyiz. Uzun bir süredir kampüste homofobi ve transfobiyle mücadele ediyoruz. Bizler resmi bir öğrenci topluluğu olmak ve bunun imkanlarıyla mücadelemize devam etmek istedi. Uzun geçiştirme ve oyalamalardan sonra geçtiğimiz yıl topluluk başvurumuz resmi olarak reddedildi. Bir diğer ifadeyle varlığımız ODTÜ Rektörlüğü ve Kültür İşleri tarafından resmi olarak inkar edildi.  Bizler homofobik ve transfobik bir ODTÜ istemiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. ODTÜ Rektölüğü ve Kültür İşleri’nin bu homofobik ve transfobik tutumunu kınıyoruz. Bu sene ikinci kez tepkimizi göstermek ve “buradayız” demek için buluştuk, II. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştirdik. Tekrarlıyoruz, bizler homofobik ve transfobik bir kampüs istemiyoruz; ve tekrar sesleniyoruz, “Alışın, buradayız!” (Haberin derlenmesine katkıda bulunan ODTÜ LGBT’deki arkadaşlara teşekkür ederiz)

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam