14/03/2012 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ LGBTT Dayanışması, Siyaset Bilimi Topluluğu, Sosyoloji Topluluğu ve Üniversiteli Genç Kadınlar’ın birlikte organize ettiği ‘Seks İşçiliği Etkinliği’nde, seks işçilerine dönük hak ihlalleri, seks işçilerinin politik mücadelesi ve seks işçisi translara yönelen şiddet ve ötekileştirme pratikleri konuşulacak.

ODTÜ’de Seks İşçilerinin Sorunları Tartışmaya Açılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
3 Mart Seks İşçiliği ve İnsan Hakları Konferansı öncesinde ODTÜ topluluklar mail grubunda gerçekleşen seks işçiliği karşıtı tartışmalar üzerine ODTÜ’de söyleşi ve film gösterimi düzenlenecek.
 
ODTÜ LGBTT Dayanışması, Siyaset Bilimi Topluluğu, Sosyoloji Topluluğu ve Üniversiteli Genç Kadınlar’ın birlikte organize ettiği “Seks İşçiliği Etkinliği”nde, seks işçilerine dönük hak ihlalleri, seks işçilerinin politik mücadelesi ve seks işçisi translara yönelen şiddet ve ötekileştirme pratikleri konuşulacak.
 
Etkinlik, 15 Mart Perşembe günü, saat 17:40’ta, MM-25’te düzenlenecek. Etkinliğe Pembe Hayat Derneği aktivistlerinden Ganimet, Başak ve Elçin konuşmacı olarak katılacaklar.
 
“Seks İşçiliğinin emek algısı ve temsiliyet sorunu” üzerine Elçin, “Seks işçiliği ve kimlik karmaşası” üzerine Ganimet ve “Seks işçiliği ve mekan” üzerine de Başak konuşma yapacaklar.
 
Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu Yıldırım Türker’in yazdığı ’Gece, Melek ve Bizim Çocuklar’ filmi söyleşiden sonra izlenebilir.


Filmin konusu şöyle:
"Serap 20 Yaşlarında alımlı bir kaldırım yosmasıdır. Bazen sokaklardan müşteri alır, bazen de gece kulüplerine takılır. Ne dostu vardır ne de pezevengi... Hakan’a rastlayıncaya kadar. Hakan da onun gibi Beyoğlu’nun arka sokaklarında yetişmiş, gene de fazla bozulmamış bir delikanlıdır. İki genç birbirlerine aşık olurlar. Hakan, Serap’ın pezevenkliğine soyunur ama beceremez. Serap’ı sevmekte ve çok kıskanmaktadır. Onu çalıştırmamaya niyetlenir ama kendisi de boş gezenin boş kalfasıdır. Serap, bir süre sonra Hakan’ın yaşlı zengin bir erkek sevgilisi, daha doğrusu kendisine aşık olan bir eşcinselle ilişkisi olduğunu ve para karşılığı onunla yattığını öğrenir. Onları kendi evinde kendi yatağında yakalayıp şok geçiren Serap Hakan’ı hayatından bir çırpıda silip atar. Onun için artık hayatta tek değerli şey paradır ve o günden sonra Serap’ı hiç kimse görmez. Ne himayesine alıp annesi yerine koyduğu yaşlı fahişe Melek, ne sokaktan kurtardığı genç travesti arkadaşı Arif, ne de Hakan... Acaba bir gün Serap geri dönecek midir?"


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam