29/05/2008 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ rektörlüğünün engelleri nedeniyle kurulamayan Toplumsal Cinsiyet ve Kadın

ODTÜ’lüler rektörü uğurladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı ODTÜ rektörlüğünün engelleri nedeniyle kurulamayan Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Topluluğu kampüs içinde bir eylem düzenledi. Aynı gün topluluk etkinliği olarak ODTÜ’de bir söyleşi veren Murathan Mungan ‘Homofobi eşcinselliğin konuşulması ve normalleştirilmesiyle yıkılabilir’ dedi.
ODTÜ’de bir yılı aşkın süredir yapılan çabalarla kurulmaya çalışılan Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun üyeleri rektörlüğün topluluklarının kurulmasını engellemek amacıyla kanuni olmayan ek isteklerde bulunarak başvuru sürecini uzattığı gerekçesiyle rektörlüğü protesto etti.

Öğrenciler 28 Mayıs Çarşamba günü ‘Rektör, ben biseksüelim’, ‘ODTÜ’de taciz var’ yazılı pankartlar açıp, çeşitli bildiriler dağıttılar. Kendilerine ‘bir oda bulduktan sonra başvurun’ dendiğini söyleyen öğrenciler rektörlüğün amacının, kabul kararını rektörlük seçimlerinden sonraya getirmek olduğunu belirttiler.

Mungan: ‘Homofobi eşcinselliğin konuşulmasıyla yıkılacaktır’

Aynı gün topluluk etkinliği olarak ODTÜ’de bir söyleşi veren yazar, şair Murathan Mungan geliş amaçlarından birinin kurulmaya çalışılan toplululuğu desteklemek olduğunu söyledi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı ve yoğun ilgi gören söyleşide Mungan, örgütlenmeleri her zaman desteklediğini ve kadın meseleleriyle hep ilgili olduğunu, bunu önemsediğini belirtti.

‘Homofobi eşcinselliğin konuşulması ve normalleştirilmesiyle yıkılabilir’ diyen Mungan, ODTÜ’nün böyle bir topluluğun kurulması gereken ilk bir iki üniversiteden biri olduğunu da sözlerine ekledi.




*Konuyla ilgili haberler:

[[ODTÜ'te rektöre homofobik olduğu gerekçesiyle protesto]]

[[Dünyanın eşcinsel öğrenci toplulukları raporda]]

[[ODTÜ’lüler eşcinsel öğrenci topluluğu istiyor]]

[[ODTÜ’de kadın ve eşcinsel filmleri]]



Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret