28/09/2011 | Yazar: Kaos GL
Daha önceden ‘Gay Cure (Eşcinsel Tedavisi)’ adı ile Apple Store da yayına geçen ancak kısa zamanda kaldırılan eşcinsellere yönelik akıllı telefon uygulamalarından bir tanesi de şu aralar Android Market’i meşgul etmekte.

Daha önceden “Gay Cure (Eşcinsel Tedavisi)” adı ile Apple Store da yayına geçen ancak kısa zamanda kaldırılan eşcinsellere yönelik akıllı telefon uygulamalarından bir tanesi de şu aralar Android Market’i meşgul etmekte.
“Mon Fils Est-Il Gay? (Oğlum eşcinsel mi?)” adı ile Fransa’da pazara sunulmuş olan uygulamanın hedef kitlesi çocuklarının cinsel yönelimleri hakkında bilgi sahibi olmayan anne ve babalar. Android Market’lerde satılan uygulama Fransa’daki LGBT federasyonunun tepkisini çekti.
Evet ya da hayır şeklinde cevaplar ile 20 soru soran uygulama kısa yoldan sizi çözüme götürmeyi iddia ediyor; “Oğlunuz müzik divalarının şarkılarını mı dinliyor? Burnunda piercing mi var? Çocuğunuz müzikal tiyatroları mı seviyor? Çocuğunuz futboldan bir haber mi? Çocuğunuz gazetelerin sadece magazin kısmını ve moda eklerini mi okuyor? Çocuğunuz bakımlı birisi mi?” gibi sorulara sahip olan uygulamanın sonuç kısmında ise iki yol söz konusu.
Eğer sonuçlar doğrultusunda çocuğunuz eşcinselse:
“Accept It” yani “KABULLENİN” gibi bir metinle karşılaşıyorsunuz.
Eğer sonuçlar doğrultusunda çocuğunuz eşcinsel değilse:
“You have nothing to worry about… You have a very good chance of being a grandmother with all the joys that brings.” yani temel olarak “Endişelenecek bir durum yok, gayet güzel bir anneanne / babaane olma fırsatınız var” şeklinde bir mesaj ile karşılaşıyorsunuz.
Android’le çalışan uygulamanın ücreti ise 2.69 dolar, yani 4.95 TL
LGBT örgütler adına konuşan Stephane Corbin, uygulama için "Kesinlikle saçma" yorumunda bulundu.
Corbin cinsiyetle ilgili soruların bu uygulamadakinden çok daha fazla aşamalı olduğunu kaydederek bunun homofobinin bir sonucu olduğunu söyledi.
Uygulamayı yapan Christophe de Baran ise, programının annelerin oğullarının “seksüel tercihlerini” kabul etmesine yardımcı olmayı amaçladığını anlattı. Baran programın bilimsel olmadığını, çok fazla ciddiye alınmaması gerektiğinin de altını çizdi.
Pek popüler olamayan uygulamanın Fransız versiyonuna sadece 5 yorum yapılmış. İngilizce olarak ise herhangi bir dönüş yaşanmamış. (icimdakiayi.com ve cnnturk.com ’dan yararlanılmıştır)
Etiketler: medya