19/11/2013 | Yazar: Özgür Burak

İlerici, devrimci, yurtsever, demokrat, LGBTİ öğrenciler okul yönetimlerinin, özel güvenlikçilerin ve polislerin tavrından bıktılar

Öğrenciler Marmara Üniversitesindeki Baskılara Tepkili Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İlerici, devrimci, yurtsever, demokrat, LGBTİ öğrenciler okul yönetimlerinin, özel güvenlikçilerin ve polislerin tavrından bıktılar
 
Marmara Üniversitesinde devlet şiddetinin had safhaya ulaşmasıyla can güvenlikleri tehdit altında olan öğrenciler yarın bir yürüyüş yapacaklar.
 
Marmara’nın tüm ezilen öğrenci gruplarının bir araya geleceği eylem ve basın açıklaması Göztepe Kampüsü İktisat Fakültesi önünde saat 12:30’da başlayacak. Yürüyüşün ardından ana giriş kapısında basın açıklaması yapacak olan öğrenciler destek bekliyorlar. Süreci özetleyen ortak bildirinin satır başları şöyle:
 
“Üniversitelere yönelik baskılar AKP ile devam ediyor”
“Egemenlerin kendisine muhalif olan sesleri bastırmak için yıllardan beri uyguladığı baskı, son yıllarda AKP eliyle artarak devam ediyor. Gezi direnişiyle yükselen toplumsal muhalefetin sesini kısmak için saldırabildiği her alandan saldırıyor. Üniversiteler üzerinde sürekli bir baskı kuran AKP hükümeti gerici, piyasacı eğitimi derinleştirmeye yönelik düzenlemeler çıkarıyor, Terörle Mücadele Kanunu ile binlerce öğrenciyi demokratik haklarını kullanmak istedikleri için hapishanelere tıkıyor.”
 
“Öğrencileri baskı ve şiddetle sindirilmeye çalışılıyor”
“Üniversitelere polisin girmesine izin vererek zaten okullarda ilerici, devrimci, yurtsever, demokrat, LGBTİ öğrencilere karşı maşa olarak kullandığı faşistlerin elini güçlendiriyor ve öğrencileri baskı ve şiddetle sindirmeye çalışıyor.”
 
“Üniversitelerin polise muhtaç olduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyor”
“Geçtiğimiz haftalarda ODTÜ’de yaşanan olaylarda devletin uyguladığı yoğun polis şiddeti, gözaltı ve tutuklama terörü, Sivas’ta faşistlerin saldırısına uğrayan, saldırıdan sonra gözaltına alınan, daha sonra evleri basılıp faşist tehditlerden dolayı okula dahi gidemeyen, can güvenlikleri olmayan Kürt öğrencilere dönük baskı, Dicle Üniversitesi, Osman Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi’ndeki faşist provokasyonlar bizlere gösteriyor ki bu olaylar münferit olaylar değildir, bu tarz provokasyonlarla üniversitelerin polise muhtaç olduğu algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.”
 
“Her seferinde faşistler korunuyor”
“AKP Gezi direnişiyle gençliğin artan ve iktidarı korkutan dinamizmini tahakküm altına almak için üniversitelere polisi yerleştirmek istemektedir. AKP’nin amacı üniversiteleri kontrol altına almak, sorgulamayan, pasif bir gençlik yaratmaktır ve bunun zeminini oluşturmaya çalışmaktadır. Marmara Üniversitesi’nde ise geçtiğimiz iki haftada yapılan saldırılar AKP’nin uyguladığı bu sistematik saldırının bir örneğiydi. Önce faşistler ve ÖGB devrimci öğrencilerin okulda afiş asma, bildiri dağıtma gibi demokratik haklarını gerçekleştirmelerine müdahale etti. Daha sonra ise yurtsever ve devrimci öğrencileri tehdit eden faşistler akşam saatlerinde de öğrencilere yönelik saldırıda bulundu. Olayda iki öğrenci yaralanırken yetmişten fazla öğrenci de gözaltına alındı. Ertesi gün ise sınav çıkışı pusuya yatan faşistler yine bir Kürt arkadaşımızı yaraladı. Olaydan bir kaç saat sonra da öğrenciler olayı protesto etmek için Kadıköy’e yürüyüş gerçekleştirdi. Bu saldırılar karşısında ise okul yönetiminin, ÖGB’nin ve polislerin tavrı her zaman olduğu gibi faşistleri koruyarak ilerici, devrimci, yurtsever öğrencilere topyekun bir saldırıda bulunmak oldu.”
 
“Bizler ilerici, devrimci, yurtsever, demokrat, LGBTİ öğrencileriz”
“AKP iktidarının ve onun temsil ettiği sömürücü, vurguncu, kendinden olmayanı bertaraf etmeye çalışan zihniyete sesleniyoruz; biz varız! Bizler ilerici, devrimci, yurtsever, demokrat, LGBTİ öğrenciler üniversitelerde sizin yarattığınız zincirleri kırma mücadelemizi sürdüreceğiz! Bizler Kürt halkının yiğit gençleri olarak anadilimizi, kültürümüzü baskılarınıza inat yaşamaya devam edeceğiz! Bizler LGBTİ bireyler her yerde asıl hasta olanın siz ve sizin zihniyetiniz olduğunu haykıracağız! Sizin bizi sokmaya çalıştığınız dindar-kindar, itaatkâr gençlik kalıbına sığmayacağız. Kızlı-erkekli, LGBTİ bireyler, Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Laz, Çerkes, Alevi, Sünni, ateist, kadın öğrenciler Mayıs-Haziran direnişinden, serhıldanlardan aldığımız güçle buradayız. Üniversitelerimizde polise de iktidara da uyguladıkları faşizme de geçit vermeyeceğiz.”

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam