08/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Eğitim Komisyonu yürütücülüğünde gerçekleştirilen Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Buluşması bu yıl 3. kez gerçekleştirildi.

Öğrencilerden "Sosyalizasyona Karşı Dayanışma" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Eğitim Komisyonu yürütücülüğünde gerçekleştirilen Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Buluşması bu yıl 3. kez gerçekleştirildi. Şehir içi ve şehir dışı öğrencilerin ve eğitim alanında çalışma yürüten bireylerin katıldığı buluşmanın bu yıl ki ana başlığı "Soyalizasyona Karşı Yoldaşlık" oldu.
 
"Niye Eğitim Kime Eğitim"
Remzi Altunpolat moderatörlüğünde gerçekleşen "Niye eğitim, Kime Eğitim" başlıklı ilk oturumda eğitim sisteminin amacı, kapsamı, kapsadıkları ve kapsamaya çalıştıkları konuşuldu. Analiz ve çözüme yönelik alt yapıyı amaçlayan oturumda "savunulması gerekenler" ortak fikri oluşmuş oldu.
 
"Eğitilemeyenlerin yoldaşlığı"
İkinci oturumun başlığı "Eğitilemeyenlerin yoldaşlığı"ydı. Moderatörlüğü üstlenen Zeynep Çiçek’in konuşması çerçevesinde eğitim alanından dışlanan ya da eğitimden muzdarip kesim ve bireylerin stratejik bir aradalığı ve birlikte dönüşümü, öğrenci hareketi ve "yeni yoldaşlık" tartışıldı.
 
"Kara tahtanın işgali"
"Kara tahtanın işgali" başlıklı son oturumda ise moderatör Semih Sapmaz’dı. Üniversitelerde hali hazırda yürütülen homofobi ve transfobi karşıtı öğrenci faaliyetlerinin düştüğü hatalar, eksiklikleri, zorlandıkları hep birlikte tartışıldı.
 
Öğrenciler önümüzde ki dönemde neler yapacaklarını, nasıl ittifaklar geliştireceklerini kararlaştırdıktan sonra etkinlik sona erdi.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam