14/11/2016 | Yazar: Kaos GL

‘Bu durum avukat müvekkil ilişkisine saldırıdır. Levent’i faşizme bırakmayacağız.’

ÖHD: Av. Levent Pişkin yalnız değildir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgürlükçü Hukukçular Derneği, üyeleri LGBTİ aktivisti Avukat Levent Pişkin’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi: “Bu durum avukat müvekkil ilişkisine saldırıdır. Levent’i faşizme bırakmayacağız.”

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi, LGBTİ aktivisti, Avukat Levent Pişkin’in gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Üyeleri Levent Pişkin’in tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Alman dergisi aracılığıyla propagandasının yapılacağı gibi” çıkan haberler sonucunda gözaltına alındığını hatırlatan ÖHD şöyle devam etti:

“Bu durum avukat müvekkil ilişkisine saldırı olmasının yanı sıra zindanlarda yaşatılmak istenen tecrit politikasının da ayrı bir göstergesidir.

“Av. Levent Pişkin Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nin aktif bir çalışanı, LGBTİ aktivisti ve insan hakları savunucusudur. Arkadaşımızı şafak baskını ile gözaltına alanlara sesleniyoruz. Biz şafak baskınlarına, gözaltılara ve tutuklamalara boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Dün derneğimizin kapısına mühür vurarak faaliyetlerimizi durdurduklarını zannedenler bugün üyelerimizi gözaltına aldılar.

“Levent’i faşizme bırakmayacağız. Yoldaşımızı faşizmin ellerinden alacağız.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam